Musí být místo rozdělení na TN-C-S pod kontrolou?
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 30.05.2020, 20:33
Nechápu. :-\
Tak nic. :-X Zase jsi se odpovědi vyhnul. Tolik textu abych četl, že možná jo, nebo možná ne. V pohodě. Beru to taky jako odpověď. Vidím že nemá smysl v té diskusi dál pokračovat. :-\
Dobrá za sebe:
Nevydal bych zprávu žádnou do napravení zapojení, přičemž jak jsem uvedl, chyba která dle fotky vznikla vlastně úžasně napomůže provést instalaci na vyšší úrovni bezpečnosti, nežli zapojení dle projektu.
Tohle není typ.případ černá/bílá, situace je momentálně taková zašedlá.
Zažil jsem případ, kdy v projektu byli zásuvkové obvody navrženy 4mm (proč nevím, projektant se k tomu nikdy pořádně nevyjádřil).
Přičemž parametricky s použitím Sichru by stačila i 1,5mm.
Dílo bylo provedeno standardně 2,5mm.
Co s takovou situací?.
Ano, neodpovídalo projektu, ale dalo se uvést, že "není z hlediska bezpečnosti... .?
Velký Bobeš:
Citace: Jan Franěk 28.05.2020, 14:58
... funkce paralerního vodiče >:D
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 31.05.2020, 08:47
Dobrá za sebe:
Nevydal bych zprávu žádnou do napravení zapojení, ....
Aha, tak jestli to správně chápu, ty nevydáš revizi dokud nejsou odstraněny závady. A tomu mám věřit? :o
Žádná situace není černobílá, o tom žádná. Nicméně výsledné hodnocení v revizní zprávě musí znít jasně a stručně. Není nic mezi. Rozhodnutí ja na každém RT, který se důkladně seeznámí se stavem instalace a pokud na to nemá koule, neměl by to dělat. To nemyslím směrem k tobě, i když nejsi schopen jasně říci - plácáš kravinu, je to tak a tak a dle čsn...... to takto je OK, já bych na to vystavil kladnou RZ, nebo OK máš pravdu taky pro mne by to byl důvod na negativní RZ. Jsme chlapi a děláme okolo toho tanečky jak ženský.
Už mě to fakt přestává bavit. Mám rád diskuse, ale ne v duchu podobných tanečků. Domutil jsi mne to vzdát. Pokládám krále a jdu se věnovat jiným věcem.
ACEOF ACES:
Citace: Jan Franěk 29.05.2020, 20:52
...
Toto je svorkovnice v měřené části elektroměrovéh o rozvaděče v bytovém domě. PEN je 10mm2 a fázové vodiče 6mm2 (přes elektroměr). Zapojení pod plombami jsem neukoumal. Měl jsem za úkol jen provizorně napojit jeden z bytů pod svorky, ze kterých je napojen staveništní rozvaděč, aby bylo možné oživit tento byt.
...
Citace: Jan Franěk 30.05.2020, 20:33
Nechápu. :-\ Zrevidovat lze všechno. Jediný rozdíl pak může být ve výsledném hodnocení. Kdyby tato revize byla na mě, nebyla by kladná. Viz všechny moje příspěvky, kde jsem popisoval stav.
...
Vámi provedená revize toho rozvaděče by nebyla kladná, tj. není z hlediska bezpečnosti schopný provozu. Napojil jste ten byt?
Chápete na co se vás ptám?
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 31.05.2020, 22:56
Aha, tak jestli to správně chápu, ty nevydáš revizi dokud nejsou odstraněny závady. A tomu mám věřit? :o
Žádná situace není černobílá, o tom žádná. Nicméně výsledné hodnocení v revizní zprávě musí znít jasně a stručně. Není nic mezi. Rozhodnutí ja na každém RT, který se důkladně seeznámí se stavem instalace a pokud na to nemá koule, neměl by to dělat. To nemyslím směrem k tobě, i když nejsi schopen jasně říci - plácáš kravinu, je to tak a tak a dle čsn...... to takto je OK, já bych na to vystavil kladnou RZ, nebo OK máš pravdu taky pro mne by to byl důvod na negativní RZ. Jsme chlapi a děláme okolo toho tanečky jak ženský.
Už mě to fakt přestává bavit. Mám rád diskuse, ale ne v duchu podobných tanečků. Domutil jsi mne to vzdát. Pokládám krále a jdu se věnovat jiným věcem.
Tak se optám jinak.
Pokud budeš revidovat rekonstruovaný byt někde v horním patře paneláku, tak ze svodiče připojíš vodič, který má jít na MET kam?
Samozřejmě se nabízí jeho uložení do stoupačky (zde zas narazíš na požární požadavky), a jeho připojení ve sklepech, ale zas k čemu? Nijaká "tvrdá přípojnice" tam není.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana