Musí být místo rozdělení na TN-C-S pod kontrolou?

<< < (4/11) > >>

Jan Franěk:
V původním projektu byl bod rozdělení zde, v elektroměrovém rozvaděči. V rámci úspor je přesunut až do jednotlivých bytových rozvodnic. Potud OK. Ale ten druhý zeleno/žlutý ohebný vodič, by měl být zapojen na úplně jinou svorkovnici a nefungovat jako paralerní PEN. Pokud bude na této svorce přerušen PEN, bude jeho zdablování na vývodu k ničemu. Má být zapojen ne na svorku N, ale svorkovnici hlavního pospojování, kam je přiveden zemnič. Ostatně tak je to i v dohledaném projektu tohoto domu nakreslené.

Ale proč používat projekt (do kanceláře by to bylo cca 120m),  přece vím jak to zapojit. Nyní bude většina těchto vodičů pro přepojení krátká.

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  28.05.2020, 10:03

V původním projektu byl bod rozdělení zde, v elektroměrovém rozvaděči. V rámci úspor je přesunut až do jednotlivých bytových rozvodnic. Potud OK. Ale ten druhý zeleno/žlutý ohebný vodič, by měl být zapojen na úplně jinou svorkovnici a nefungovat jako paralerní PEN. Pokud bude na této svorce přerušen PEN, bude jeho zdablování na vývodu k ničemu. Má být zapojen ne na svorku N, ale svorkovnici hlavního pospojování, kam je přiveden zemnič. Ostatně tak je to i v dohledaném projektu tohoto domu nakreslené.

Ale proč používat projekt (do kanceláře by to bylo cca 120m),  přece vím jak to zapojit. Nyní bude většina těchto vodičů pro přepojení krátká.

Tudíž ten ohebný bude paralelní PEN, ale připojen blíže přívodu do objektu.
Pochopil jsem správně?
Takže pokud z každé modré svorky (ideálně vyměnit za zelenou s vodivým spojením s lištou budu pokračovat na Hl.posp.),  tak získám mohutný penový systém,  v podstatě nepřerušitelný :)

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  28.05.2020, 10:30

Tudíž ten ohebný bude paralelní PEN, ale připojen blíže přívodu do objektu.
Pochopil jsem správně?
Takže pokud z každé modré svorky (ideálně vyměnit za zelenou s vodivým spojením s lištou budu pokračovat na Hl.posp.),  tak získám mohutný penový systém,  v podstatě nepřerušitelný :)

Ne tak docela. Stále zůstane jedna svorka s PEN na vstupu do zdablované svorky. Navít ten ohebný nemá být PEN  (norm)  ale to už jsem psal. Potom by mi dávalo větší smysl už to rozdělení PENu.

Pro mne by nedávalo podobné posílení PEN smysl, když na začátku mám stejně jeden šroubek ve svorce.

Milan Hudec:
Jenže on Penem bude ať chceš nebo nebo ne.

Jan Franěk:
Od kdy se ze svorkovnice hlavního pospojování, tahá PEN?   :-\

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana