Čím získat z 5VDC -> 24VDC?
Martin Kurka:
Stejně mi to hlava nebere, jak ti Číňani musí drancovat životní prostředí a lidské zdroje, aby to prodali za tuto cenu a stát jim nezbankrotoval . Za 10Kč/kus se nedá reálně vyrobit ani holá deska plošňáku. Pak drancování Země a dotování dopravy generuje obchodníkům skoro 650% zisku.
Fuk Tomáš:
Mně to taky hlava nebere. S tím ale nic nenadělám - většina elektroniky se tak jako tak vyrobí v Číně, rozdíl je jen v tom, přes kolik překupníků to pak jde.
Kdyby si ten potravní řetězec přirážel 50-100%, tak to neřeším, a nakoupím u lokálního zdroje. Ale 650% už mi přijde trochu nemravné, a tak je sabotuji (pokud nespěchám).
Emanuel Kocián:
Na co něco na DIN lištu? Na aliexpressu se dají koupit už hotové "destičky" s nastavitelným step-up DC/DC měničem. je to tak malé, že to jde "zatavit" po nastavení výstupního napětí trimrem rovnou do větší smršťovačky přímo s káblem. Na jednom konci káblu bude přímo klasický USB konektor, na druhém konci napájecí konektor, který potřebujete (nejspíše 5.5/2.1mm). Takže to ve finále bude vlastně jen kábl. Netřeba blbnout s "něčím na DIN lištu".
Hynek Havliš:
Citace: Emanuel Kocián 31.05.2020, 11:22
Na co něco na DIN lištu?...
Vzhledem k charakteru svojí činnosti i tohoto miniprojektu preferuji "průmyslovější" řešení.
Kdybych chtěl jít cestou malého dc/dc měniče na dps z aliexpresu, zafouknutého do smršťovačky, nepokládal bych dotaz na odborném fóru, ale udělal bych to.
I tak ale děkuji_ za všechny názory.
Honza Veselý:
Citace: Jiří Schwarz 25.05.2020, 20:18
tzv. Step Up konvertorů DC/DC existuje spousta, horší je to s provedením na DIN lištu.
https://www.dexhal.cz/elektrotechnika_k13/napajeni-zdroje-baterie_k199/dc-dc-menice-napeti_k35/step-up-zvysuje_k40/
Je přijatelné hotový modul nabastlit do krabičky?
https://www.ges.cz/cz/krabice-skrinky/na-listu-din/SNR.html?filtr=krabi%C4%8Dka%20na%20din
Prijatelne to je. Ale v radu mA na 24V a cpat tona DINku. No, kdo by se mrd.. s mnenicem velikosti vajglu cigarety a v cene 15K, aby ho pak pracne a draze rouboval na DIN listu?
Je to bezpecnym napeti, kde v dosahu neco vyssiho, patrne, neni.
Jinak bys koupil hotovy vyrobek:
....Narvi švaba z GESu do bedynky od stareho jistice od EATONU, ale kde pak je ta pointa?
.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana