Je možné umístit zásuvky pod okno?

(1/2) > >>

Miloš Klíma:
Je možné umístit zásuvky pod okno, popř. co musí splňovat?

Situace - předpokládané umístění ostrůvku kuchyňské linky je pod oknem se vzdáleností k jeho oběma krajům cca 1m.

Umístění zásuvek pro ostrůvek na stěně mimo okno se mi zdá příliž nepraktické (omezení délky elektrických kabelů od spotřebičů).
Připevnění prodlužovací šňůry z boku ostrůvku mi připadá mírně neestetické, navíc při rozlití tekutin a následném přetečení pracovní desky může dojít k zaplavení zásuvek.
Vyjížděcí zásuvkový sloupek z pracovní desky je záležitost dosti drahá, navíc distributoři neuvádí stupeň krytí - případ rozlití tekutiny po pracovní desce.

Georgis Fasulis:
Ano. Splňovat pak musí obecně všechny ČSN, se kterými tato instalace souvisí.

Hynek Bureš:
Ano, pro umístění zásuvkových vývodů pod okny nejsou žádné omezující požadavky.

Pane Klímo, neváhejte se s těmito dotazy obrátit v první řadě na Vašeho projektanta, jistě zná situaci nejlépe a pokud dostal za svou práci zaplaceno, rád vám poskytne doplňující informace a potěší ho, že si tu jeho dokumentaci aspoň někdo prostudoval.

Miloš Klíma:
 (poklona)  za informace.
Na projektanta bych se rád obrátil již dávno, ale firma, od které pořizuji byt, má názor, že to není moje starost - zadejte si požadavky, buď půjdou splnit, nebo nikoliv....

Hynek Bureš:
Aha, pokud kupujtee byt od developerské firmy, je situace pochopitelně jiná, nejste tedy investorem (zadavatelem) akce a projektant by v tom případě s vámi zřejmě nechtěl komunikovat - znám z vlastní praxe - představte si že vyprojektuju objekt se 40 stejnými byty (za odpovídající cenu) a pak mi bude opakovaně volat 40 různých budoucích uživaltelů  :-X. V developerské firmě by ale měli mít pracovníka, který má alespoń dílčí přehled a zprostředkuje dotazy a nejasnosti projedná s projektantem (jako projektant mám z vlastní zkušenosti).
P.S. To byste nevěřili, co si lidé v bytech 1+1 dokáží navymýšlet  (ssur) (wall)  (no) (doh)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana