Jak připojit pohyblivý přívod pro vestavné spotřebiče na pevně uložený kabel?
Jiří Schwarz:
Nechce se mi teď hledat, jestli je to v "5-52" nebo jinde...
Ale píše se tam něco ne smyslu. že pokud se má se spotřebičem občas pohnout např. kvůli úklidu, čištění,... neměl by být připojen pevným přívodem, kabele s plným jádrem, ale tzv. poddajným přívodem, kde je pevně připojen kabel s "licnami"
Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz 22.05.2020, 19:18
Ale píše se tam něco ne smyslu. že pokud se má se spotřebičem občas pohnout např. kvůli úklidu, čištění,... neměl by být připojen pevným přívodem, kabele s plným jádrem, ale tzv. poddajným přívodem, kde je pevně připojen kabel s "licnami"
Pokud upnu cykynu do svěráku, tak dá celkem práci, než nějaký vodič ulomím, a to ji ohýbám v ostrém úhlu oproti upnutí......
Nedokážu, vlastně ani nechci si představit hospodyňku, která odsouvá sporák tak často, že by přívod zlomila.
Pavel Horský:
U vestavného spotřebiče bych se pevného připojení vůbec nebál a nemám s tím žádný problém. Takové ty řeči, že se musí s vestavěným spotřebičem občas manipulovat jsou jaksi naprosto mimo realitu. Ti z vás co toto tvrdí si odpovězte na otázku, kolikrát za životnost např. sklokeramické desky je potřeba s touto jakkoli manipulovat? A do jaké míry hrozí poškození kabelu při této manipulaci? A nelžete si do své duše ;)
Vemte na vědomí, že i sebelépe provedený spoj v elektroinstala ci je jen dalším potenciálním místem možného vzniku poruchy.
Spíš bych koukal u připojovaného spotřebiče na kvalitu odlehčovací spony a kvalitu přípojné svorkovnice.
Za léta praxe se mi nestalo, aby mi nějaký jouda poškodil kabel, který mi koukal z podlahy a byl již instalovaný v ochranné trubce. I když chápu, idiotmetr nemá v některých případech dost velký rozsah měření.
František Šohajda:
Kolikrát ten spotřebič odtahuje ? ;D
Když spotřebič má svorkovnici prázdnou, tak CYKYnu zapojím přímo do ní.
Pokud má spotřebič kousek pohyblivého kabelu napojení přímo do spotřebiče-zaplombován,
tak to připojím přes krabici s vyšším krytím.(Záruka)
Josef Drda:
Citace: Jiří Schwarz 22.05.2020, 19:18
Ano je to v ČSN 33 2000-5-52 ed.2 ... 521.9 a NA.3
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana