Češi chtějí chytrou domácnost kvůli úsporám
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 20.05.2020, 14:39
To vím, ale již to přesahuje logiku věci:
K tomu abych uspořil si snad nepořídím produkt, který celý proces vstupním vydáním zdraží natolik, že nebude nikdy návratný.
A neděje se tomu pořád? Proč si lidé koupí BMW za 1,5mega, když je stejně do práce odveze Opel za 300tis? Proč si nekoupí telefon za 800Kč, který navíc vydrží na jedno nabití týden a raději nabíjí každý den telefon za 20 tisKč? Myslím že ani nemusím dál pokračovat. Není v tom žádná logika. Jen obyčejný lidský mamon na kterém je postavená celá konzumní společnost i hospodářství celého světa.
Naposledy - úspory jsou jen jedním důvodem, nikoliv jediným, proč si lidé opatřují domácí automatizaci. Je hloupost otáčet se dokola jen na té jedné. Svůj postoj k tomu jsem už popsal myslím dostatečně. Průzkum ukázal co lidé očekávají. Nic víc. Nikde nevidím že by jim někdo sliboval že se jim celá investice vrátí, přesto o to mají zájem. Ty jim to budeš vymlouvat, já jim to s radostí navrhnu a zrealizuji. OK. Osobně s tím nemám problém, ale řekněme dost zkušeností. ;) Dokud bude poptávka, budu nabízet řešení i své zkušenosti v tomto oboru. Navíc v posledních letech okolo sebe vnímám velmi zesílenou poptávku, navzdory tomu že nikomu neslibuji nesmysly o návratnosti.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 20.05.2020, 14:47
Nebo přispět k stabilizaci globálního klimatu.
Každý může začít sám u sebe ;) Prozatím všichni platíme za OZE :D
Podobné řeči nemám rád. Plno řečí o zelené planetě, pak si vozí zadek v luxusním pickupu i do krámu v sousední ulici, svítí světly celou noc na kamenou fasádu, na dovolenou létá letadlem, a doma topí na 25°C protože na to má. Možná i kvůli tomu že mu někde v hale běží 500 PC k těžbě kryptoměny.
Tím nemyslím nikoho konkrétního a samozřejmě trochu přeháním (i když jednoho podobného opravdu znám), ale prostě jsem na podobný argument vysazený, kvůli lidem kteří to hlásají do světa a pak se chovají úplně jinak.
Já se nestydím říct že mi dům řídí PLCčko a že moje pohodlí je pro mne velmi důležité. Jinak bych to takto nedělal a že si za to i rád zaplatím. Na druhou stranu stromy vysazuji, odpadky třídím a snažím se omezovat chemii v domácnosti. o:-)
Milan Hudec:
Ale já s tebou v zásadě souhlasím, reaguji na nadpis, že češi chtí systémovku kvůli úsporám.
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 20.05.2020, 15:13
Ale já s tebou v zásadě souhlasím, reaguji na nadpis, že češi chtí systémovku kvůli úsporám.
Nadpis bývá takovým výkřikem který má přivést pozornost. Mnohem důležitější je odkaz na článek, kde je to vše podrobně vysvětleno. ALe jako podobný výkřik vnímám tvoje silně zavádějící spekulace v úvodu diskuse.
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 20.05.2020, 17:23
Nadpis bývá takovým výkřikem který má přivést pozornost. Mnohem důležitější je odkaz na článek, kde je to vše podrobně vysvětleno. ALe jako podobný výkřik vnímám tvoje silně zavádějící spekulace v úvodu diskuse.
Moje spekulace doufám alespoň trochu kopírují skutečnost.
Ovšem výkřik typu, češi uvažují o koupi autobusu namísto osobáku protože chtí ušetřit mě přijde poněkud zoufalý, a to i v případě, když k němu přičtu slupku reklamy.
Libor Skýba:
Citace: Jan Franěk 20.05.2020, 17:23
Nadpis je samozřejmě výkřikem. A každý průzkum je vždy částečně deformován hlavně reklamou prodejců. Já bych nikdy zákazníkovi nevyzdvihoval na prvním místě výhodu úspor i když i ta samozřejmě může být v jistých případech nemalá.
Úspory energie se prostě dneska řeší jinak.
Já si do svého momentálně stavěného domku určitě chytrou elektroinstala ci nainstaluji. Ale určitě ne prioritně kvůli úspoře energie :)
To je jako když si někdo pořizuje dneska do domu s téměř nulovou spotřebou energie tepelné čerpadlo za stovky tisíc z důvodu úspor :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana