Může být svítidlo zavěšeno pouze na příchytce přívodního kabelu?
Kamil Novák:
Tak popořadě :
TO Munka : ke svítidlům jsem se nešplhal, ale řekl bych, že o CYKY nejde. Tipoval bych CGSG …
TO Friedrich : zase jen od země, ale nic, za co by se svítidlo přisazeně namontovalo jsem nezahlédl …
TO Žabka : kdyby zde šlo ocenit přínosný příspěvek nějakým plusovým bodíkem (jak tomu bylo v minulosti), tak za vyčerpávající soupis byste jej rozhodně získal
TO Lamáček : zdá se mi, že jste na správné stopě. Jen ty speciální krabice zde jaksi soudruzi nedodali.
V každém případě do toho objektu budu muset ještě zajet, tak se na ta světla vybavím štaflemi a asi bude jasno.
Peter Munka:
Ak je kabel CGSG vysvetluje to tu krabicu bez odbocnej funkcie, tam je to prepojene. Az budete na rebriku, otvorte to, na 90% tam budu lanka cez ukoncenia dutinkou rovno pod skrutkou na venceku. Pokial je to ozaj zavesne svetlo, ako pise kolega, trva vyhrada k sposobu zavesenia. Este ak by tam bol uholnik a na jeho casti kolmej v stropu onen bakelitovy drziak, tak s privretim oka by to slo, tah v kabli je zanedbatelny, to ho viac potaha niekto pri snahe dostat ho do chranicky pretahovacim perom.
Zdeněk Friedrich:
Citace: Zdeněk Lamáček 15.05.2020, 13:55
Podobná svítidla (válec 200 W) se vyráběla i jako závěsná. Zavěšovala se do speciálních krabic. Pár jich ještě v objektu máme. To ale asi nebude tento případ.
Aha, unáhlený soud. Znám pouze 311-18-01, Závěsné 312-07-01 jsem nikdy neviděl.
Zase jsem chytřejší. :) Ale když se dívám podrobněji na původní foto v dotazu, tak to vypadá na další mutaci.
František Šohajda:
Pokud má svítidlo nahoře vývodku na utěsnění tak z 99% je i jako závěsné použitelné! (dance)
Samozdřejmě z dalšími konstrukčními díly viz krabice na závěsné svítidlo.
Už jsem jich podobných taky pár revidoval a vždy to tak bylo, když jsem hledal celý den v katalogu! Dnes to nehledám, podívám se a odvodím. :-\
Origoš krabice se asi ztratili cestou... ;D Dávali se do místností a na ně kousek kabelu s objímkou a žárovkou. Jako provizorní svítidlo.
Václav Třetí:
Tento typ svítidla měl více mutací. Svítidla se vyráběla zhruba od r. 1980
Základní provedení mělo dvě průchodky PG 13,5 po stranách a bylo určené k montáži na strop. Dále se dodávala bakelitová noha k montáži na stěnu.
Svítidlo na foto od kol. Lamáčka je v kompletu s nástropní krabicí a má na sobě namontované držáky, které byly určeny k doplnění odrazné smaltované plochy nebo plastového ochranného koše. U svítidel na foto kol. Kamila Nováka zřejmě někdo zašantročil originální nástropní krabice a při montáži byly nahrazeny acidurkami.
Svítidla se používala zejména v prostorách s vysokými stropy.
Svítidlo bylo určeno pro žárovky až do příkonu 200W, proto byl základní bakelitový díl s objímkou poměrně masivní a měl provětrávání, aby se omezil přenos tepla.
Starší obdobné typy průmyslových svítidel vyráběné už od r. 1950 byly celokovové, smaltované s drátěným ochranným košem a nástropní krabice byla litinová, se svítidlem spojená trubkou (různých délek až do 2 m) se závity P13,5.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana