Co to může být?
Kamil Novák:
Paní, co objekt správcuje si mi stěžovala, že si majitelé nechali v objektu nainstalovat tato "udělátka" s tím, aby mohli dálkově sledovat jak se v jednotlivých místnostech topí, resp. přetápí. Mají prý vysokou spotřebu elektřiny.
Což je v případě vytápěním přímotopnými konvektory v podstatě normální vlastnost.
Osobně tomu moc nevěřím, protože i kdyby to byly jakési bezdrátové senzory, tak by někde musel být nějaký centrální přijímač dat, napojený na nějakou datovou síť. Vzhledem k tomu, že objekt je od sídla firmy 100 km daleko, tak předpokládám internet.
Router je tam jediný a žádný "CML" nebo jiné napojení na "udělátka" jsem neobjevil.
David Hruda:
I když se mi to zdá nepravděpodobn é, třeba je v tom sim a odesílá to data přes GSM? Ale vypadá to spíš jako nějaká hračka...
Lukáš Rotrekl:
Nebo to sbírá data do sebe a odečítají se jednou za čas stejně jako kalorimetry na radiátorech v bytovkách.
mohou být mezi sebou propojeny třeba BT, stejně jako to měly (možná ještě mají) komponenty od DEVI, kdy se dokázaly "domluvit" po té síti a nemuseli mít všechny přímou konektivitu.
No kdyby raději investovali do pořádné regulace...
David Hruda:
Zvláštní se mi zdá i to, že to nemá žádné označení, logo, jméno výrobce, nic.
To je neobvyklé.
Milan Hudec:
Pět kruhových otvorů je dle jejich šišoidismu dovrtávaných.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana