Jak napájet přívěs ze sítě a z elektrocentrály?
Ondřej Řezníček:
Centrála nemá spojený PE(Z/Ž) a střední vodič(modrý), PE(Z/Ž) je na centrále pouze na kostru, proto nemůže fungovat RCD v rozvaděči v přívěsu. Centrála je takto zapojena z výroby (soustava IT), když by byl spojen PE a N (střední vodič), tak by asi šlo o soustavu TN-S a potom by RCD fungoval. Stejně tak by se dalo spojení PE a N udělat v rozvaděči před RCD, ale nedokážu posoudit do jaké míry je to správně. RCD by fungoval, ale když by se to poté připojilo do běžné sítě přes zásuvku 3x16A (5P), tak by zase vybavoval RCD před touto zásuvkou.
Dominik Ludvík:
nemůžete spojit PE a N ve stánku" protože máte přívod 5x,myslím si ale, že nic nebrání spojení ZŽ a M přímo v zásuvce na centrále, zkušenější kolegové mne kdyžtak jistě opraví. vznikne tak jakési pseudo TN-S a chránič bude fungovat a při přizemnění také nic nezkazíte. jinak si myslím, že se nejedná o síť IT ale o síť TT protože jinak by jste musel přizemňovat přes impedanci, TT je se zemí spojená přímo a myslím si, že z TT můžete udělat TN v tomto případě. Co říká návod k použití u centrály?
Jiří Vodehnal:
Já osobně bych nedělal nic a řídil se návodem centrály.
To znamená, že vznikne napájecí síť IT s chráničem. Nevím, jak zde někdo přišel na to, že chránič fungovat nebude.
Ondřej Řezníček:
Problém je, že při stávajícím provedení chránič nevybaví.
Dominik Ludvík:
Citace: Ondřej Řezníček 26.04.2020, 18:57
Problém je, že při stávajícím provedení chránič nevybaví.
Odpovědi jste zde dostal.
Zajímalo by mě ale jak jste přišel na to že chránič nevybaví? čím jste to zkoušel, jak jste to zkoušel? neznáme zapojení, bereme v úvahu že je provedena v IT což znamená všechny části zcela izolované od země nebo spojené přes impedanci. Pokud nechcete přestavět centrálu na TN jediné řešení je hlídač izolačního stavu. nic jiného nevymyslíte.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana