Jak technicky připravit domek na tarif Přímotop?

<< < (2/3) > >>

Pavel Horský:
A z jaké pozice toto s majitelem řešíte?
Kdybyste to rovnou nechali na projektantovi, ubyla by spousta problémů a neznámých.
Pokud jste kamarád či bližší známí budoucího investora, pak to chápu.

Připojovací podmínky ČEZ z 15.4.2019 uvádějí jasné požadavky. Definují rozsah platnosti i umístění rozvaděče.
Pokud se tedy mění sazba, pak je požadavek na to, aby byl ER veřejně přístupný.
Jak psal kolega Schwarz, je dobré však vsadit na možnost, že někdo z ČEZ povolí výjimku z důvodu stavební náročnosti (pozor!!!,  vše musí být písemnou formou.....nik dy ne na čestné slovo). Určitě vše předem probrat s ČEZ distribucí a nebo celý problém zadat projektantovi, který na základě plné moci vše zařídí.

Vít Rotrekl:
Ja tam vidim informacinobto m, ze pri rekonstrukci se doporucuje umistit rozvadec na verejne pristupne misto.
Takze to rozhodne neni dogma ze se musi premistit.
Ale zalezi to na tom kde je domekn umisteny, kde je hranice pozemku, atd... bez znalosti mistnich polomeru vam nikdo nic blizsiho nerekne.
A stejne bude mit posledji slivo technik distributora.

Václav Třetí:
Vždy a jen podle připojovacích podmínek místně příslušného distributora. Jak zde již psali kolegové, je dobré prodiskutovat to buď s technikem RZ nebo s RT a elektrikářem, který dělá přípojky a zná místní zvyklosti techniků.

Petr Blecha:
,
 (poklona)  všem za pomoc a "učesání si myšlenek" ..... Já tu nechci přecházet do nějakých citových výlevů, ale Kladno má právě svoje špecifikum, a tím je taková stařičká hornická čtvrť, o které se už mnoho napsalo. Jedná se o "bohem zapomenutou hornickou čtvrť",  které se říká "Syslí údolí" a právě zde došlo předchozími majiteli ke 3 krokům: a) přebudování HZS, krásná plastová skříňka cca 4 metry nad zemí, následně nový moderní CYKY 4x16 kabel dovnitř do domečku, zde osazení novým rozvaděčem přímo uprostřed domečku.... b) Udělání zateplené fasády c) statutární město zrekonstruoval o kompletně celou čtvrť - silnice, chodníky a je tu stavební uzávěra. Mno a teď jenom kvůlivá tarifu přímotop si nějaký úřada vzpomene elektroměr na hraně pozemku ? Koukal jsem na to asi hodinu, kudy jakpak a copak a tududum dum.... Připadá mi to jako vyndat někomu ledvinu a přidělat ji někomu zvenku na břicho a říci mu, že odteď to bude super !

Václav Třetí:
V takovém případě platí ještě více moje rada o osobním kontaktu s technikem. Většina z nich se snaží poradit a najít řešení, pochopí neprůchodnost standardního řešení kvůli stavební uzávěře v ulici a občas pomůžou i s vyřešením vyjímky, že se ER přesadí z bytu pouze na venek objektu a nemusí být přímo v plotě.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana