Jak technicky připravit domek na tarif Přímotop?

(1/3) > >>

Petr Blecha:

Stávající rodinný domek.
Přívod vzduchem > pojistková skříňka 4 metry nad zemí, uvnitř nožové pojistky, pak kabel CYKY 4x16 kamsi dovnitř do hlavního rozvaděče. Zde uvnitř domu rozvaděč, elektroměr ,  HDO, atd....

Teď bychom chtěli požádat o tarif přímotop a ČEZ-distributor  vysvětlil o nutnosti předělat vše tak, aby byl elektroměr a hlavní jistič umístěný tak, aby šel odečítat z ulice.

Jiří Schwarz:
Telefonistka na infolince "umí" jen to, co má napsané v Připojovacích podmínkách.
Přístupnost elektroměru je standardní požadavek v PP, ale ne vždy je to rozumně realizovatelné .
Ono je v takových případech zpravidla nejlepší najít nějakou místní firmu, která se takovými činnostmi zabývá, má správné kontakty na místně příslušné pracovníky a spolupracovník u ČEZu...

Jiří_Hrubý:
Jestliže OM neodpovídá PP, je při změně sazby požadavek na nápravu, která je technicky vzato i v zájmu odběratele, protože OM mu nikdo pravidelně léta nerevidoval a stav může být zoufalý.
Něco jako když vás vyhodí s autem z technický.
Nechápu, co na tom pořád někdo nemůže pochopit.

Petr Blecha:
Pane Hrubý. Já ctím revizní techniky, ctím i STK, ale já jsem se osmělil napsat "Jak technicky připravit domek na tarif přímotop" a Vy mi napíšete, že už potisícekráté chci obejít STK ?  Já nechci nic obcházet, já pouze pomáhám zvážit odběrateli, zda do "toho" jít a nechat si od někoho vyprojektovat, zhotovit a následně pochopitelně zrevidovat a přepnout tarif na přímotop.....
 (poklona)

Jiří_Hrubý:
Já ovšem při vší úctě z dotazu chápu pouze že chcete sazbu a distributor chce OM venku, potažmo úpravu. Píšete, že HDS je na chalupě, možná by bylo nejsnazší dohodnout se s distribucí na umístění na RM na vnější stěně objektu. Je to reálné.
Když vyjdete vstříc s novým rozvaděčem, většinou i oni povolí.
Jak upravit domek netuším, snad zateplit a vyměnit okna, aby po prvním doplatku nenásledoval infarkt majitele.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana