Jak postupovat při zjištění nedostatků ve výchozí revizní zprávě?

<< < (7/8) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Přístupu do HDS brání obvykle zámek na energoklíč a útočné nožovky. Plombu jsem taky ještě neviděl.

David Hruda:
Dnes jsem potřeboval něco řešit na Eonu. Při té příležitosti jsem se místního šéfa zeptal na plombování HDS- velmi se divil, že by se to někde dělalo, on prý o tom nikdy neslyšel.
Tak nevím...

Emanuel Kocián:
Proudové chrániče možná někdy či kdysi zapojené byly, ale uživatel si je nechal účelově vypojit, jelikož mu je pořád něco vyhazovalo. On je totiž problém v tom, že v osazených elektroinstala cích (s připojenými spotřebiči) není za běžného stavu svodový proud přes PE vodič do proudového chrániče zdaleka nulový, ale nasbírá se "samovolně" třebas 25 mA (špatně vysušená topná tělesa, zavlhávající izolace v kabelech, atp.). Pak stačí jen připojit např. domácí pekárnu (s dalším topným tělískem, které je nedostatečně prosušené),  a jde to ven (>30 mA). A věřte, že je to pak k vzteku, když vám to lítá pořád ven, a nevíte vlastně pořádně kvůli čemu, protože jednou to drží, podruhé nedrží a na nic nemůže jednoznačně ukázat prstem.

Miroš Jan:
Citace: Emanuel Kocián  23.04.2020, 07:53

Proudové chrániče možná někdy či kdysi zapojené byly, ale uživatel si je nechal účelově vypojit, jelikož mu je pořád něco vyhazovalo. On je totiž problém v tom, že v osazených elektroinstala cích (s připojenými spotřebiči) není za běžného stavu svodový proud přes PE vodič do proudového chrániče zdaleka nulový, ale nasbírá se "samovolně" třebas 25 mA (špatně vysušená topná tělesa, zavlhávající izolace v kabelech, atp.). Pak stačí jen připojit např. domácí pekárnu (s dalším topným tělískem, které je nedostatečně prosušené),  a jde to ven (>30 mA). A věřte, že je to pak k vzteku, když vám to lítá pořád ven, a nevíte vlastně pořádně kvůli čemu, protože jednou to drží, podruhé nedrží a na nic nemůže jednoznačně ukázat prstem.

Tak zrovna unikající proudy do vodiče PE, se dají změřit. ;)

Pavel Sovička:
Dovolím si se zpožděním dopsat závěr celé anabáze. Po pár telefonech se SÚIP a několika dalšími úřady jsem zjistil, že úřady by v tomto moc nepomohly kvůli různým zákonným zákoutím. Protože už toho bylo hodně tak jsem zkontaktoval nezávislého RT, situaci mu vysvětlil a spojil to s navyšováním hodnoty jističe. RT přišel, elektroinstala ci prohlédl, zhodnotil a našel pár věcí co nepovažoval za správné, vysvětlil proč a dal cenu za nápravu. Ta nebyla tak velká a byla to cesta k vyřešení problémů rychle. Oproti případné úřední/právní tahanici co byla alternativou jsem tedy "kapituloval". Celkově to asi není nejlepší závěr, ale má potřeba mít v bytě bezpečnou elektroinstala ci byla (doufám) splněna.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana