Jaký je důvod požadavku na průřez PEN ≥10 mm² pro 4p zásuvku v TNC síti?
Peter Lovacký:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 11.04.2020, 08:55
Typicky pro napájení motoru (3L + PE).
To viem, lenže prívod k motoru napr. od vypínača alebo iného odbočenia od pevnej EI už nie je pevný rozvod a ani nerobí sa s CYKY
Myslím na nejaké normálne trvalé uloženie, napríklad pod omietku
Kebyže k dajakému motoru začnem ukladať v stene CYKY 4x4 tak porušujem pravidlo o plnom počte vodičov v TN-S
Odbočka k motoru napr. pohyblivým prívodom je samozrejme v pohode, na to sa ale nepýtam
Pýtam sa na dajaké iné využitie CYKY 4x4 v pevnej EI
Citace: Peter Lovacký 11.04.2020, 08:43
CYKY 4x4 (3L+ZŽ), nájde sa ich po skladoch ešte dosť
Existuje dnes vôbec dajaké jeho využitie v pevnom rozvode TN-S pri zachovaní pravidla na plný počet vodičov?
Radim Strycharski:
Je potřeba si ujasnit, co je to plný počet vodičů v obvodu. To je takový počet, který je nezbytně nutný pro funkci připojovaných zařízení a pro ochranu před dotykem, viz čl. NA.2.3.2 ČSN 33 2000-5-52 ed. 2. Takže vodič N tam obecně být nemusí, stejně jako tam nemusí být tři fázové vodiče, pokud by byla zapotřebí jenom jedna fáze.
Peter Lovacký:
Citace: Radim Strycharski 11.04.2020, 16:12
Je potřeba si ujasnit, co je to plný počet vodičů v obvodu.
Šak to
Zatiaľ mám jasno v tom, že písmeno "S" v označení TN-S znamená separé, a teda oddelenie funkcií stredného a ochraného vodiča. Takže v takto označenej sieti majú byť furt vodiče dva
No a do toho systému mi CYKY4x4 s jedným ZŽ dajak napasovať neide
Aby sa držala myšlienka, tak furt uvažujem o dajakej možnosti využitia tej 4x4 (3L+ZŽ) v novej pevnej inštalácii bez pripojených spotrebičov
Schválne píšem ZŽ a nie PE alebo PEN
Miroš Jan:
No a do toho systému mi CYKY4x4 s jedným ZŽ dajak napasovať neide
Schválne píšem ZŽ a nie PE alebo PEN
[/quote]
Kolega Strycharski to snad napsal jasně. :)
Takže kabel 4 x 4mm2, se prostě může použít.
Jirka Š. Svejkovský:
Kdo se koronanudí, může se zamyslet nad tímto:
Teď jsem tahal napájení k emerickýmu stroji.
Stroj je 3x 480V, klasika USA. Na síť 400V TN připojen přes autotrafo 400/480V D.
Jakým kabelem jsem to autotrafo připojil do sítě 400V TN-C-S? Jak se budou jmenovat vodiče? Jak budou zapojeny?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana