Jak řešit délku přívodu venkovní zásuvky s možným zateplením v budoucnu?
Patrik Dedík:
Ja by som osadil krabice do zateplenia od kopusu a je po stsrostiach. Je to fajn riesenie, ako potom sa trapit s predlzovanym kabelov a pod.
Pouzit krabice kez, kez 3 a kuz voi pre 400V.
Lebo neviem si predstavit nieco ine v polystyrene aj kvoli poziarnej ochrane
Jan Franěk:
Osobně bych vyčkal na stanovisko stavebního úřadu a teprve poté to začal řešit.
Osobně se také přikláním k volbě krabic KEZ, byť jde o dražší řešení. Dle mého je to v současné situaci jediné profi řešení na trhu, tedy pokud vím. Možná budu opraven.
Řešení s Ytongem je na garáž možná dostačující, ale pořád je to co by kdyby. Vnímám to jako znouze cnost, tedy pokud mi nevyšla krabice a musím to nutně provést teď hned.
Pokud bych potřeboval zásuvky ihned, zvolil bych krabice KPR, nebo bych nad zásuvku schoval pod omítku krabici KO97 a krkem ji propojil s krabicí zásuvky, abych mohl kdykoliv v budoucnu vytáhnout dostatečnou délku kabelu, kvůli zateplení. Tedy pokud bych po nějaký čas netoleroval že mi zásuvky tdoslova rčí na zdi v krabicích KEZ. ;)
Pracoval jsem na několika domech, kde byly na zatelpení kladeny až extrémní požadavky a to se týkalo i vnitřních drážek, přesněji jejich hloubky. To mi kontrolovali každý kontrolní den.. Ve finále celý dům zavřeli, natlakovali a sledovali úník tlaku z domu v čase.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana