Jak řešit délku přívodu venkovní zásuvky s možným zateplením v budoucnu?

<< < (3/4) > >>

Jan P:
Pokud mi úřad zkolauduje garáž bez vnější fasády, tak polystyren bude cca. do 1roku.
Pokud budou trvat na hotové fasádě podle projektu (omítka),  tak to bude následovat za delší dobu

Tepelné mosty asi není nutné úplně řešit. Snažím se je zbytečně nevytvářet, ale není to dům.
S tím Ytongem to není špatný, je pravda, že krabice do zateplení není nejlevnější.

Jan Bocek:
Citace: Jan P  11.04.2020, 17:50

S tím Ytongem to není špatný, je pravda, že krabice do zateplení není nejlevnější.

Stále bych zvažoval, zdá je nutné mít 3 zásuvky a 3 světla ovládané ze tří venkovních míst.
Pak bych uvažoval o možnosti soustředit ty koncové prvky do malého plastového rozvaděče.  Budou tam zásuvky 230/15, 400/16 a vypínače. Rozvaděč s dvířky vypadá daleko lépe než rozeseté prvky na ploše.  Vždy existuje více možností....

Jiří_Hrubý:
Dovolím si drobný postřeh z praxe. Již dvakrát jsem se setkal s poškozením dvířek rozvaděče, když bylo třeba popotáhnout prodlužovák a jednou s poškozením vestavné zásuvky ze stejných příčin.
Od té doby nemám rád v laicky obsluhovaných instalacích zásuvky v rozvaděči.
Ale je to pouze subjektivní záležitost, jinak je zásuvka v rozvaděči praktická věc, jen musí být rozumný uživatel a rovněž do ní nesmí něco cpát denně, to dvířka a "zámečky" (běžných plasťáčků a poloplasťáčků) nemají rády...

Jan Bocek:
Citace: Jiří_Hrubý  12.04.2020, 15:01

Dovolím si drobný postřeh z praxe. Již dvakrát jsem se setkal s poškozením dvířek rozvaděče, když bylo třeba popotáhnout prodlužovák a jednou s poškozením vestavné zásuvky ze stejných příčin.

Je jasné, že občas nějaké "hovado" vytrhne zásuvku i se zateplením a Ytongem ze zdi.
Zvláště u zástrček, které mají zámky.

Pro náročného zákazníka bych volil rozvaděč plechový a celkové provedení HD.

František Šohajda:
Vývod zásuvky nebo vypínače (i světla) v  zateplení je základem pro práci elektrikáře s par.5 !
Pokud takové základní věci nevíte,nechejte si je udělat odborníkem a ne tady strávit spousty času a psaní!! (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana