Lze umístit svody jen na jedné straně budovy?

<< < (2/5) > >>

Peter Lovacký:
Citace: Radim Strycharski  09.04.2020, 21:10

Navíc když porovnáte, jak moc jsou striktní požadavky na rozestupy svodů v ČSN 34 1390 a ČSN EN 62305, tak zjistíte znatelný pokrok v nové normě.

Správne, mám na mysli prave tie normou predpísané rozostupy, ich rovnomerné rozloženie na chránenom objekte, a v tom zmysle aj dajakú možnosť vynechať zvody na jednej strane budovy i v prípade, že by podľa novej normy na tej strane museli byť

Možno keby pán Žvak načrtol aspoň rozmery pôdorysu i so susednými budovami, susedné zvody, nové zvody v jeho časti, a LPS, tak bolo by lepšie vidno kde a či budú zvody chýbať. Bez toho si možno každý predstaví v debate dačo iné
Mne ide mi iba o dajakú podporu jeho riešenia s vynechaním zvodov na jednej strane budovy v novej norme
Po sviatkoch na tie rozostupy ešte znova pozriem do normy

Citace: Pavel Horský  09.04.2020, 14:05

Já to samé teď řešil v Praze na Novém Městě, kde jedinou možností bylo provedení dvou svodů do dvora (společný dvůr pro několik objektů postavených do čtverce).

Keď sú objekty viacerých vlastníkov takto stavebne spojené, neberie ich nová norma z pohľadu návrhu ochrany jak jeden objekt?

Pavel Horský:
[quote author=Peter Lovacký link=topic=43017.msg338727#msg338727
Keď sú objekty viacerých vlastníkov takto stavebne spojené, neberie ich nová norma z pohľadu návrhu ochrany jak jeden objekt?
[/quote]

Jako, že by se v případě rekonstrukce jednoho z objektů domluvili všichni a porychtovali by si své hromosvody?  :D
Já vím, úvaha, že na rekonstruované m objektu udělám perfektní izolovaný hromosvod a můj vyšperkovaný zrekonstruovan ý dům může chytit od zanedbaných sousedních objektů, které jsou stavebně spojeny s tím mým, je hrozná.
To je ovšem neřešitelná věc.

Peter Lovacký:
Citace: Pavel Horský  10.04.2020, 06:46

Jako, že by se v případě rekonstrukce jednoho z objektů domluvili všichni a porychtovali by si své hromosvody?  :D
Já vím, úvaha, že na rekonstruované m objektu udělám perfektní izolovaný hromosvod a můj vyšperkovaný zrekonstruovan ý dům může chytit od zanedbaných sousedních objektů, které jsou stavebně spojeny s tím mým, je hrozná.
To je ovšem neřešitelná věc.

Máte celkom pravdu, ja si to tiež neviem v dnešnej praxi predstaviť, no hádam sa dožijeme toho, že raz tie práva vlastníkov čo sú teraz nadradené bezpečnosti pre spoločný objekt upraví dajaký zákonný predpis
Čo viem, tak keby sa také dačo stavalo teraz, tak norma to bude riešiť jak celok, som o tom presvedčený
A myslím že tak tak bolo aj vtedy

Príde mi to celé dneska kus jak ten vtip, keď v kolóne prudko zabrzdí mercedes a zozadu do neho vrazí MB100
Ten z meďáku môže mať pravdu jakú chce, keď mu ten zo škodovky povie, že " naboha ti je ABS, keď ja nemám"  ;)

Jan Alin:
Citace: Peter Lovacký  10.04.2020, 07:58

..... no hádam sa dožijeme toho, že raz tie práva vlastníkov čo sú teraz nadradené bezpečnosti pre spoločný objekt upraví dajaký zákonný predpis .....

Zkuste se zamyslet co by to v konečném důsledku znamenalo, já doufám že se ničeho takového nedožiju.

Peter Lovacký:
Citace: Jan Alin  11.04.2020, 09:47

Zkuste se zamyslet co by to v konečném důsledku znamenalo, já doufám že se ničeho takového nedožiju.

Začal by som s tým či je toto pravda:
Citace: Peter Lovacký  10.04.2020, 07:58

Čo viem, tak keby sa také dačo stavalo teraz, tak norma to bude riešiť jak celok, som o tom presvedčený
A myslím že tak tak bolo aj vtedy

Myslíte si dakto chlapi, že sa dneska dá regulérne podľa novej normy zrekonštruovať len časť starej ochrany na jednom objekte? Je to v nej dakde napísané?
Podľa môjho sa to nedá, a keď sa na tom zhodneme môžme podebatovat aj o tom či má nejaký vlastník časti objektu právo veta, alebo sa demokraticky podvolí väčšine
Myslím že v jednej časti toho štvorca kde navrhoval čiastočnú ochranu objektu pán Horsky sa na dajakej schôdzi tiež hlasovalo (teda keď vylúčim jedného vlastníka celej časti)

P.S. Neide mi o to či je čiastočná rekonštrukcia v poriadku, ale o práva tých zodpovedných čo sa snažia:
Citace: Pavel Horský  10.04.2020, 06:46

Príklad riešenia:
Keby sa zrevidoval bleskozvod na takom štvorci tak jak sa správne má, a RT by nerešpektoval nezmyselné objednávky vlastníkov, mohol by zrevidovať bleskozvod jak sa má v sulade aj s jeho východiskovou revíziou
Kebyze nevyhovie tak je to problém všetkých v objekte a môžu hlasovať
Výsledkom by mal byť normálny postup podľa normy bez toho, aby o jej správnom uplatňovaní rozhodovali na dajakej schôdzi laici

Ten problém zlého postupu pri čiastočných revíziách jednej ochrany podľa spoločenstiev je dnes hádam všade, a dobre ja o ňom viem
Len si myslím že by nebolo od veci debatovat aj o správnych postupoch, a možno aj nájsť dajakú cestičku jak pritlačiť na nezodpovedných vlastníkov čo nepriamo rozhodujú o správnom naplňaní normy

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana