Lze umístit svody jen na jedné straně budovy?

<< < (3/5) > >>

Pavel Horský:
TO Lovacký:

myslím, že je to u vás stejné jako u nás. Na našem sídlišti stojí dvouvchodové panelové domy, každý je v majetku samostatné SVJ. Půlka toho paneláku je komplet zrekonstruovan á od střechy až po sklepy, na druhou se nesáhlo do doby jejich výstavby. V jedné půlce si majitelé spoří peníze do fondu oprav v částce 30,-Kč/m2 a v druhém si odhlasovali, že nic spořit nebudou a v případě jakékoli závady na objektu všichni složí finance na její odstranění.
A to jsou jen dvě SVJ. Na scanu, který jsem vložil do diskuse je těch SVJ a nebo samostatných majitelů min. 10 a ještě jde o Prahu.
Už vás vidím, jak revidujete celý blok zdarma, protože se všichni na vaši objednávce nikdy nedomluví :-D :-D 

Realita je taková, že se provádí samostatné nezávislé rekonstrukce a projektant tedy musí počítat jen s jedním objektem a nekoukat moc na ostatní.
Já jsem jsem s nimi počítal alespoň jako s opěrkami valivé koule.

A bych řekl pravdu, vůbec mě sousední objekty netrápí. Ty by měli trápit především hasiče. Škodná událost vzniklá klasickým požárem a nebo výbuchem plynu hrozí asi milionkrát více, než škoda od úderu blesku.

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  11.04.2020, 15:41

... Na našem sídlišti stojí dvouvchodové panelové domy, každý je v majetku samostatné SVJ.
...

A to si představte nějakou ulici v centru města, kde je řada objektů podobně vysokých, navzájem spojených, prakticky celý blok "od jedné křižovatky ke druhé". Ideální by bylo mít to koncipované jako jednu velkou hromosvodovou soustava, ale mám obavy, že většinou se to domluvit nepodaří

Peter Lovacký:

Realita je taková, že se provádí samostatné nezávislé rekonstrukce a projektant tedy musí počítat jen s jedním objektem a nekoukat moc na ostatní.

Realitu samozrejme veľmi dobre poznám, a u nás je presne taká istá jak u vás
Chcel som skôr len odbornú debatu o tom, že jaké možnosti na túto smutnú realitu ponúka nová norma, bo ja v nej nijaké čiastkové ochrany nevidím, ale no nič

A bych řekl pravdu, vůbec mě sousední objekty netrápí.

Kebyže som na vašom mieste, a musím to riešiť, tak určite by som na začiatok minimálne žiadal aby objednávateľ v oznámení o stavbe informoval všetkých ostatných vlastníkov o chystaných zmenách v ich doterajšej spoločnej ochrane, aby sa k tomu mohli v primeranom čase vyjadriť
Nerád by som aby to potom dakedy otočilo aj proti mne

Predpokladám že ste susedné časti aspoň odpojil a novú samostatnú a nezávislú ochranu vyrátal na bezpečnú vzdialenosť od nich
Teda aspoň ja by som na tom trval, bo o vedľajšom možnom bordeli by som nevedel nič
Keď separe tak separé :)

No uvidím, hádam ma raz podobná robota stretne, šak dajaké predstavy jak sa nedať zatiahnuť vlastníkmi špekulantmi do obchádzania normy mám už teraz

Žvak Petr:
Citace: Peter Lovacký  11.04.2020, 19:24

Predpokladám že ste susedné časti aspoň odpojil a novú samostatnú a nezávislú ochranu vyrátal na bezpečnú vzdialenosť od nich
Teda aspoň ja by som na tom trval, bo o vedľajšom možnom bordeli by som nevedel nič
Keď separe tak separé :)

V Praze je běžná realita, že třeba každý vchod má jiného majitele a a domluva nehrozí.
V době epidemie a dlouho po ní už vůbec ne. Nájemníci nemusí platit a vy budete investovat do
hromosvodu  :(
K tématu: váš názor na odpojení staré, ale funkční části od nového hromosvodu je "divný".

Peter Lovacký:
Citace: Žvak Petr  12.04.2020, 16:10

K tématu: váš názor na odpojení staré, ale funkční části od nového hromosvodu je "divný".

Beriem, prečo nie, šak nakoniec divné je už to, že kam to celé okolo jednej spoločnej ochrany a vlastníckych vzťahov dospelo
Určite tento stav nie je jednoduché vyriešiť pre nikoho kto sa do toho pustí
A ešte aby pritom všetko bolo správne podľa novej normy

Jak si napriklad poradíte s týmto:
- Vybudujete ochranu presne podľa 62305, to je jedna vec, žiadny problém
- Potom keď ju ukončíte a zrevidujete, tak hore na streche na ňu z každej strany pripojíte starú ochranu podľa 341390 o ktorej nič neviete. To už je druhá vec
- Vyhodnotiť takto vzniknuté riziká je už tretia vec, šiel by ste do toho? Myslim bez toho aby ste si neprveril celý starý zbytok

Ja určite nie, mne príde jak divná už tá druhá vec

Inak, píšete že by šlo o odpojenie starej, ale funkčnej časti
Vy to tam poznáte?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana