Čím nahradit jednofázový jistič OEZ 10A char. B typ ...?

<< < (2/3) > >>

Jan Franěk:
Citace: Peter Lovacký  05.04.2020, 07:27

Som to ešte v praxi neriešil, ale mám to chápať tak že  vzájomná kombinácia ističov OEZ nie je vôbec možná?
To o čo im v OEZ ide keď je toto pravda?

Je to sakra pravda a to nechápe žádný elektrikář, který musí podobné problémy následně řešit.
Je to i důvod proč mnoho elektrikářů tuto značku opustilo, byť nešlo o sračkoidní šmejdy, ale kvalitní přístroje.

A ano, určitě se to nechá nahradit jiný jističem. Ale je problém najít takový, který bude mezi ty původní pasovat a jeho svorky budou ve stejné výšce od DIN lišty.
To že pak koukají "jazýčky" lišty, není ani tak problém s dotykem, protože je to pod krytem a laik tam nemá přístup, ale spíš problém dostatečného proudového spojení. Viděl jsem už nespočet vypálených lišt a svorek jističů, právě z tohoto důvodu.  I proto nemám rád rozvaděče složené z více jak jednoho výrobce.

PS: Miro byl o pár minut rychlejší  ;D

Peter Lovacký:
No, aj by som čakal že by sa tu k tomu mohol ozvať i dakto z OEZ :)

Libor Vyškovský:
Stačí použít pinový hřeben místo vidičkového v případě jističe LTE

Peter Lovacký:
Citace: Libor Vyškovský  05.04.2020, 17:01

Stačí použít pinový hřeben místo vidičkového v případě jističe LTE

Keď je tak, potom by bolo dobré pri rozvádzačoch s výzbrojou OEZ o vidličkách neuvažovať z preventivnych dôvodov už vôbec  ;)
To aby sa s jedným ističom nemusel meniť furt aj celý hrebeň :)

Jiří Vodehnal:
Já také nechápu, proč musí být někteří výrobci být za každou cenu originální.
Byly doby, kdy na něktré jističe bylo možno dát hřeben jen z jedné strany.
Ještě chápu inovaci Schneider a OEZ, kde lze provést výměnu bez vyndavání hřebenu a tím i někdy bez úplného vypnutí.
Nicméně, jestliže je přístroj modulový, tak by měl být normalizovaný modul, alespoň, kde to je možné.
Náhrada za EATON vypadá takto:

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana