Jak ochránit nerezový vývod VZT jednotky na plechové střeše?
Zdeněk Friedrich:
Pochopil jsem Víťu tak, že je ve střeše vyřízne plech okolo vzduchotechnik y a dá se kolem min. do vzdálenosti s od výdechu krytina z nevodivého materiálu.viz náčrt.
Pavel Horský:
Jooo, už vidím, jak to někdo dělá :-D :-D
Ale jasně. Technická zpráva a výkres toto bude obsahovat jako požadavek, a jak s tím naloží borci při realizaci, to už bude jejich běh :-)
Jan Franěk:
Já Víťu pochopil tak, že by se nahradil kus potrubí z nerezu, za díl z nevodivého materiálu. To bych možná viděl i jako reálné.
Citace: Pavel Horský 04.04.2020, 11:20
...... Doporučujete propojení výdechu natvrdo s jímací soustavou a nebo i přes to, že je komín "obložen" plechovou krytinou, tento opatřit oddáleným jímačem?
V objektu pak výdech napojit vodičem CY6mm2 zž na MET?
Pokud by došlo k oddělení vodivých částí, viděl bych asi 6mm2 jako dostačující. Ale pokud ne, přijde mi to vzhledem k možnému bleskovému proudu jako nitka. ;)
Peter Lovacký:
Za seba napíšem že by taká situácia pri normálnom návrhu stavby ani nemala nastať, a že blesk sa v projekte nebude do zeme zvádzať cez vnútorné priestory
Iná debata by mohla byť kebyže išlo o rozhodnutie toto akceptovať, a jak urobiť tento stav pre čiastkový bleskový prúd bezpečným pre obsluhu. Predpokladám že ide o prevádzku...
Tu by bolo dobré na začiatok vedieť aspoň triedu LPS a počet zvodov , bo zabrániť rozdielu potenciálov a teda dotykovému napätiu by bolo prvoradé
No možno pan Horský postupne dodá viac info o rozložení bleskového prúdu a vnútornom situovaní jednotky VZT
Pavel Horský:
Citace: Peter Lovacký 05.04.2020, 17:23
No možno pan Horský postupne dodá viac info o rozložení bleskového prúdu a vnútornom situovaní jednotky VZT
Nedodá
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana