Kdy jsou přepěťovky zaručeně vyhozené peníze? Co myslíte?

(1/3) > >>

Tým Elektrika:

Napadlo vás někdy, že koupě a instalace svodiče přepětí může být investicí, která vede pouze k vyhození peněz z okna? Jsou situace, kdy není dokonalá ochrana tím hlavním cílem a může být naopak velmi nelogická. Ne vždy je vhodné zařízení chránit a vzniklá škoda může být vítaným benefitem.

Často stačí chvíli pozorovat spotřebitele v supermarketu ...

Pavel Horský:
Co hrozného se musí člověku přihodit v hlavě, když ráno vstane a řekne si, že si zajede do supermarketu koupit "přepěťovku"?

Když tak o tom přemýšlím, nenapadá mě, kdy jsem při revizi a nebo obhlídce objektu před projekčními pracemi, viděl správně instalovaný a zapojená svodič.
Investor se vždy strašně diví s tím, že mu svodič instalovala "profesionální" firma a ptá se, co má teď dělat.
Co já se již napsal posudků....... ............

Pramen všeho je v celoplošné neznalosti použití a instalace této ochrany v profesionální sféře našeho oboru.

Peter Lovacký:
Citace: Redakce portálu Elektrika.cz  03.04.2020, 15:45

Jsou situace, kdy není dokonalá ochrana tím hlavním cílem a může být naopak velmi nelogická. Ne vždy je vhodné zařízení chránit a vzniklá škoda může být vítaným benefitem.

Kebyže beriem do úvahy aj fakt že preskok bleskového prúdu na mnohých nevhodných miestach môže podpáliť svoje okolie, tak sa mi dajaky benefit napr. voči spotrebičom hľadá dosť ťažko

Jan Franěk:
Citace: Peter Lovacký  04.04.2020, 11:50

Kebyže beriem do úvahy aj fakt že preskok bleskového prúdu na mnohých nevhodných miestach môže podpáliť svoje okolie, tak sa mi dajaky benefit napr. voči spotrebičom hľadá dosť ťažko

Například "pojítka wifi" . Ta se chrání často velmi těžko a tak jejich odchod do křemíkového nebe, řekněme tak jednou za 4-5 let, znamená jasný signál k modernizaci technologie.  ;D ;D ;D

Pavel už naznačil situace, kdy to celé pos... e montér. Pak honba za co nejlevnějším řešením, dokáže degradovat celý pokus o 1-2 třídy níže, než je potřeba, jen výběrem nesprávného produktu.  Pak taky případy kdy si lidé oblbnutí prodejcem zakoupí prodlužovák s přepěťovkou  v domnění, že pro ochranu udělali maximum.

Alena Minaříková:
Podklady ke stažení a otázky k získání certifikátu:

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana