Musí mít každý svod hromosvodu své vlastní uzemnění?

<< < (6/7) > >>

Josef Náhodný:
Citace: Pavel Horský  14.04.2020, 07:36

A čím to natíráte v té distribuci?
To mě opravdu dost zajímá.

Já viděl několikrát borce z ČEZ, co to patlali základovkou.
To je ten antikorozní nátěr?
Pokud to patláte Tlumexy a podobným svinstvem, pak si přečtěte návod. Většina z těchto hmot nesmí přijít do styku se zeminou kvůli zamezení kontaminace spodních vod.
Proto doporučuji všude použití samovulkanizač ní petrolátové pásky, která je schválena pro styk se zeminou.
Doporučení, nebo požadavky vámi uvedené jsou brány jako minimální, tak proč to neudělat lépe a se soucitem k přírodě?

Opět musím poznamenat ,  že obor elektro je značně široký a nikdo po vás nemůže chtít abyste věděl všechno  :)  Pokud děláte instalace, sítě vám budou samozřejmě cizí  :)
Je dobře, že vás přešlo to tvrzení : " Natírání svorek je velice neodborné a svědčí o jisté neznalost postupů v našem oboru". Možná jste tím nechtěně odhalil svoji vlastní neznalost.
To nic, hlavu vzhůru, pořád je se co učit  (norm)

U distribučních společností platí tzv. standardy. Je to naprosto přesný postup práce s naprosto přesně stanoveným materiálem. Při jeho nedodržení nevystavím revizi "bez závad",  technik stavbu nepředá. Není možné používat nějaké neschválené lepící pásky ani podobné náhražky.
Může vás možná uklidnit i ujištění, že víc než kdy jindy dbají distribuční společnosti na ochranu přírody. Ve srovnání s časy RGV, například. Na rozdíl od drobných firem, které páchají škody při nakládání s odpadem .
Kde jste prosím přišel k tomu Tlumexu, to se u vás fakt používá ?
Nátěry k ochraně zemních přívodů a spojů v zemi jsou prováděny vodou ředitelnou suspenzí s nulovou toxicitou, samozřejmě s bezpečnostním listem.

Ale těší mně, že existují lidé jako Vy, kteří mají zájem o zachování přírody v nepoškozeném stavu. To se fakt cení.

Pavel Horský:
Ani nevím, jestli mi vás má být líto  ??
Obor elektro je opravdu tak široký, že jeho znalostní záběr nemůže dát opravdu nikdo.

Škoda je, že převážně energetici jsou uzavřeni v jakési bublině, která je vývojově nepustí nikam dál. Co si mám myslet o člověku, který se řídí standardy, přes které nevidí ani doleva, ani doprava a o antikorozní pásce prohlásí, že jde o jakousi neschválenou lepící pásku a napadá diskutující z neznalosti oboru?

Stále si stojím za tím, že natírání zemních svorek je velikou blbostí. Toto mi potvrdila i včerejší přednáška na TV elektrika, která bude jistě k zhlédnutí ze záznamu. Doporučuji její shlédnutí.

Zkuste se občas podívat dál, než na špičku svého nosu.
Pak zjistíte, že je ten svět daleko barevnější a technologické postupy v normálním elektro světě jsou již o něco dál, než stačili energetici vymyslet.

Možná by chtělo, abyste se občas podíval na práci firem, které pracují právě pro energetiku. Zkuste to a budete se divit.
Připadá mi, jako by jste byl vyloženě kancelářský typ.

Peter Lovacký:
Citace: Pavel Horský  15.04.2020, 08:47

Stále si stojím za tím, že natírání zemních svorek je velikou blbostí.

Tiež si myslím, že je to je ten slabý článok v kvalite uzemnenia
Asi by stálo za úvahu zaviesť pre určité situácie, napr. aj v distribúcii,  povinnosť, že na ťažko prístupných spojoch uzemnenia musia byť tieto spoje zhotovené ako nerozoberateln é, a to metódou, ktorá zabezpečí ich trvalé spojenie minimálne počas životnosti spájaných materiálov
A metódy by sa hádam aj našli kebyže sa kus chcelo

Josef Náhodný:
Citace: Pavel Horský  15.04.2020, 08:47

Ani nevím, jestli mi vás má být líto  ?
Obor elektro je opravdu tak široký, že jeho znalostní záběr nemůže dát opravdu nikdo.

Škoda je, že převážně energetici jsou uzavřeni v jakési bublině, která je vývojově nepustí nikam dál. Co si mám myslet o člověku, který se řídí standardy, přes které nevidí ani doleva, ani doprava a o antikorozní pásce prohlásí, že jde o jakousi neschválenou lepící pásku a napadá diskutující z neznalosti oboru?

Stále si stojím za tím, že natírání zemních svorek je velikou blbostí. Toto mi potvrdila i včerejší přednáška na TV elektrika, která bude jistě k zhlédnutí ze záznamu. Doporučuji její shlédnutí.

Zkuste se občas podívat dál, než na špičku svého nosu.
Pak zjistíte, že je ten svět daleko barevnější a technologické postupy v normálním elektro světě jsou již o něco dál, než stačili energetici vymyslet.

Možná by chtělo, abyste se občas podíval na práci firem, které pracují právě pro energetiku. Zkuste to a budete se divit.
Připadá mi, jako by jste byl vyloženě kancelářský typ.

Pane Horký, přečte si co píšete, o neznalosti oboru jste začal mluvit vy. Je to tak ?

Co se týká odbornosti firem pracujících pro energetiku: vždyť právě já pro tyto firmy výhradně pracuju! A to už 40 let ! Od realizace, přes konzultace projektů až po revize. Právě v energetice se používají nejlepší technologie, protože je tu velká náročnost na kvalitu, spolehlivost a životnost. Používají se komponenty a technologie,  které si drobní živnostníci nemůžou vůbec dovolit.
A dodržování standardů je právě postup, který zajišťuje kvalitu, trvanlivost a spolehlivost.

Tak se možná zamyslete nad tím, jestli se můžete v takovém náročném prostředí inspirovat.
Spíš než prosazovat svůj názor z úzkého okruhu Vaší specializace.
Jak se říká,  proč jít za kovaříčkem když můžete jít za kovářem  :)

A k té pásce: už jste někdy viděl spoj dvou zemnících pásků šroubovou křížovou svorkou ?  Omotal byste ho samovulkanizač ní páskou ? Co se stane když se pod tu pásku dostane voda? Právě proto je vulkanizační páska ne jakékoliv spoje už dávno zakázaná: díky vodě která se pod ni dostane a už se nedostane ven vám spoje prostě do pár let zkorodují. To co považujete za novinku a převratný objev je v náročných podmínkách už dávno překonáno a zavrženo jako nevyhovující.

Stále oceňuji váš kladný vztah k přírodě  :)
A taky snahu se učit nové věci :-)

Jan Franěk:
Citace: Josef Náhodný  15.04.2020, 10:16

A k té pásce: už jste někdy viděl spoj dvou zemnících pásků šroubovou křížovou svorkou ?  Omotal byste ho samovulkanizač ní páskou ? Co se stane když se pod tu pásku dostane voda? Právě proto je vulkanizační páska ne jakékoliv spoje už dávno zakázaná: díky vodě která se pod ni dostane a už se nedostane ven vám spoje prostě do pár let zkorodují. To co považujete za novinku a převratný objev je v náročných podmínkách už dávno překonáno a zavrženo jako nevyhovující.

Mluvíte možná trochu o něčem jiném  ;)

https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,35850.0.html

A práce je s ní trochu náročnější  ;) jak vím i z osobní zkušenosti

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana