Jaký svatý patří za patrona a ochránce elektrikářů všeobecně?

<< < (4/5) > >>

Jan Bocek:
Citace: Jiří Schwarz  13.03.2020, 22:48

A já myslel, že to je nějaký aktivní jímač ta socha rytíře na vrcholu štítu  :D
https://mapy.cz/zakladni?x=13.3669469&y=49.7406660&z=16&pano=1&pid=55073295&yaw=0.749&fov=1.257&pitch=-0.254

Pěkná budova. A pro jistotu je tam 6 soch rytířů a jedná velká bambule....že by to byli všichni patroni Plzeňských elektrikářů? Nakonec Plzeň byla ( a možná stále je) elektrikářská velmoc.

Martin Novák:
Zli jazykove tvrdi, ze patronem nekterych instalaci je svaty Scurwill   ;)

Petr Matuška:
Koho považujete za patrona elektrotechnik ů?

Já si myslím, že je to archanděl Michael, který se zobrazuje s plamenným mečem (to je původní podoba taseru) jak s ním vyhání Adama a Evu z ráje. Oni nedbali na bezpečnostní předpisy a přiblížili se ke stromu poznání i když kolem byly výstražné tabulky.
Toho využil  první šmejd v historii - elektromagneti cký had - a ten se ovinul kolem feromagnetické ho stromu a tímto trikem první lidi tak oblbnul, že si koupili zakázané ovoce a zaplatili za to ztrátou nesmrtelnosti a vyhnáním z ráje.

Jaké jsou vaše názory?

Miroslav Minařík:
Citace: Petr Matuška  10.07.2020, 09:01

Koho považujete za patrona elektrotechnik ů?

Já si myslím, že je to archanděl Michael, který se zobrazuje s plamenným mečem (to je původní podoba taseru) jak s ním vyhání Adama a Evu z ráje. Oni nedbali na bezpečnostní předpisy a přiblížili se ke stromu poznání i když kolem byly výstražné tabulky.
Toho využil  první šmejd v historii - elektromagneti cký had - a ten se ovinul kolem feromagnetické ho stromu a tímto trikem první lidi tak oblbnul, že si koupili zakázané ovoce a zaplatili za to ztrátou nesmrtelnosti a vyhnáním z ráje.

Jaké jsou vaše názory?

Myslím, že to téma zde už bylo!  (norm)

Petr Matuška:
to M. Minařík

ajj - Fakt. Omlouvám se, že jsem se nepodíval skrze vyhledávání. A mě bylo hned divné tolik shlédnutí a příspěvků ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana