Dá se HDO na kotli Protherm Ray ovládat dálkově spínanou zásuvkou?

<< < (3/3)

Václav Třetí:
Citace: Ditmar Rehor  04.03.2020, 12:09

Jak porušuju podmínky? Když mi elektrikář odpojil HDO a v kotli to spojil nějakou klemou abych mohl topit kdykoli během dne tak je to porušení podmínek??

Ano, pročtěte si podmínky přiznání zvýhodněných sazeb pro elektrotopení a ohřev akumulačních spotřebičů. Dodavatel má mít možnost vaše spotřebiče vypínat dálkově, má ovšem povinnost dodržet minimální časy provozu během 24 hod.

I s fungujícím blokováním pomocí HDO lze používat ovládání podle vašich potřeb pomocí např. GSM brány telefonem, nebo pomocí aplikací přes internet. Pozvěte si odborníka, který má zkušenosti a přehled o možných řešeních s ohledem na vaše požadavky i možnosti. Zato dostanete řešení, které bude nejen šetřit, ale také chránit váš dům a topný systém před poruchami a poškozením. Dálkově ovládaná zásuvka je nevhodná, obvykle méně spolehlivá, než průmyslové řešení k danému účelu určené a její zdánlivá láce se může vymstít.

Ditmar Rehor:
OK,  (poklona)  všem za rady, obrátím se přímo na výrobce kotle, jestli mi poradí.

Peter Lovacký:
Citace: Ditmar Rehor  03.03.2020, 10:39

Aktuálně řídí kotel HDO ale teď po změně tarifu elektriky mám stejnou cenu na vysokém jako nízkém tarifu

Dvojtarif s jednotnou cenou?
To vyzerá jak prechod na jednotarif a že ostalo zbytočne zapojené blokovanie

Jan Štiak:
Cena za nízký a vysoký tarif se srovnala, ale cena za distribuci kwh v nizkém a vysokém tarifu je stále rozdílná! Celková cena kWh = cena dodané energie + cena distribuce energie

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana