Dá se HDO na kotli Protherm Ray ovládat dálkově spínanou zásuvkou?
Václav Třetí:
Citace: Ditmar Rehor 04.03.2020, 12:09
Jak porušuju podmínky? Když mi elektrikář odpojil HDO a v kotli to spojil nějakou klemou abych mohl topit kdykoli během dne tak je to porušení podmínek??
Ano, pročtěte si podmínky přiznání zvýhodněných sazeb pro elektrotopení a ohřev akumulačních spotřebičů. Dodavatel má mít možnost vaše spotřebiče vypínat dálkově, má ovšem povinnost dodržet minimální časy provozu během 24 hod.
I s fungujícím blokováním pomocí HDO lze používat ovládání podle vašich potřeb pomocí např. GSM brány telefonem, nebo pomocí aplikací přes internet. Pozvěte si odborníka, který má zkušenosti a přehled o možných řešeních s ohledem na vaše požadavky i možnosti. Zato dostanete řešení, které bude nejen šetřit, ale také chránit váš dům a topný systém před poruchami a poškozením. Dálkově ovládaná zásuvka je nevhodná, obvykle méně spolehlivá, než průmyslové řešení k danému účelu určené a její zdánlivá láce se může vymstít.
Ditmar Rehor:
OK, (poklona) všem za rady, obrátím se přímo na výrobce kotle, jestli mi poradí.
Peter Lovacký:
Citace: Ditmar Rehor 03.03.2020, 10:39
Aktuálně řídí kotel HDO ale teď po změně tarifu elektriky mám stejnou cenu na vysokém jako nízkém tarifu
Dvojtarif s jednotnou cenou?
To vyzerá jak prechod na jednotarif a že ostalo zbytočne zapojené blokovanie
Jan Štiak:
Cena za nízký a vysoký tarif se srovnala, ale cena za distribuci kwh v nizkém a vysokém tarifu je stále rozdílná! Celková cena kWh = cena dodané energie + cena distribuce energie
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana