Mohu nahradit vodič 1-CHBU vodičem NSGAFOU?

<< < (2/2)

slower:
Takže můžeme nahradit, mám potvrzené od projektanta. Kabel je dokonce silnější kvůli úbytku napětí, takže proudová zatížitelnost zde nehraje roli a kabel jde vnitřkem, prostředí není agresivní.

Miroslav Šimášek:
Osobně oba kabely znám a projektujeme CHBU, přičemž opravdu nabízející firmy vždy změní za NSGAFOU. Přičemž sami často upozorní na zatížitelnost a následně přehodnotíme.
CHBU uvádíme z důvodu že je definován v SICHRu a dá se jednoduše vypočítat.
Hlavní je, že oba kabely mají jádro z jemné slaněných vodičů tř. 5, proto je používáme pro jejich malý poloměr ohybu. Zároveň oba mají chlóroprenový plášť.
Proto když si projdete několik různých výrobců, dopátráte se velmi podobných parametrů, i když výše kolegové uvádí rozporující si popis.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miroslav Šimášek  25.02.2020, 18:12

CHBU uvádíme z důvodu že je definován v SICHRu a dá se jednoduše vypočítat.

To myslíte vážně? Fakt to tak děláte?  :o

Jan Bocek:
Citace: slower  25.02.2020, 13:06

Takže můžeme nahradit, mám potvrzené od projektanta. Kabel je dokonce silnější kvůli úbytku napětí, takže proudová zatížitelnost zde nehraje roli a kabel jde vnitřkem, prostředí není agresivní.

Nezaměnil jste typy kabelů a proudovou zatížitelnost?
Ta druhá věta nedává moc smysl.

Miroslav Šimášek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  25.02.2020, 21:34

To myslíte vážně? Fakt to tak děláte?  :o

Nemyslím si, že v případě když vím, že kabel je dané situaci použitelný (obdobné parametry) a chce po mě zákazník odhad nákladů, tak nebudu počítat na papíru se všemi koeficienty k danému kabelu, ale je pro mě jednodušší si to rychle v SICHRu navolit.
Neříkám však, že se omezují jen na to co v v nějakém SW a neumím stanovit hodnoty kabelu v dané situaci.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana