Jak realizovat přívod elektřiny do zahradního domku?
Emanuel Kocián:
Z dotazu je cítit, že se stejně nakonec zařídíte tak, aby to bylo co realizačně nejjednodušší. Bez ohledu na rady. Tak proč se vlastně ptáte...
Že vy koketujete s myšlenkou natáhnout ty 3 m vzduchem nebo tak nějak?
Malena Jaroslav:
(poklona) za odpovědi.
Emanuel Kocián: ptám se abych znal názor lidí, kteří tomu rozumí víc než já a nenechal si pak od někoho něco namluvit, stejně jako "od místního elektrikáře", který mi udělal zásuvku na pračku v podstatě přímo pod kohoutek na připojení pračky a tvrdil, že to žádnou normu neporušuje, že ta se vztahuje na sprchy a umyvadla, kde je otevřená manimulace s vodou.
PetoL: omlouvám, se. Myslel jsem že dotaz byl položen jednoznačně, nejlépe dostat elektřinu z domu do domku.
Jan Franěk:
Citace: Malena Jaroslav 18.02.2020, 10:44
omlouvám, se. Myslel jsem že dotaz byl položen jednoznačně, nejlépe dostat elektřinu z domu do domku.
V té otázce je mnoho proměnných. Tedy způsob uložení kabelu a přechod z domu do země, předpokládaná zařízení, na které se váže počet žil a průřez kabelu. Různé materiály, nebo způsob napojení ve stávajícím rozvaděči a podobně. Třeba se tam další jistič už nevejde. Otázek pro správný návrh je mnohem více než jsem napsal. Schopný technik to dokáže posoudit přímo na místě.
Emanuel Kocián: ptám se abych znal názor lidí, kteří tomu rozumí víc než já a nenechal si pak od někoho něco namluvit, stejně jako "od místního elektrikáře", který mi udělal zásuvku na pračku v podstatě přímo pod kohoutek na připojení pračky a tvrdil, že to žádnou normu neporušuje, že ta se vztahuje na sprchy a umyvadla, kde je otevřená manimulace s vodou.
A měl pravdu. Je to sice nešťastné umístění a sám bych se mu raději vyhnul, nicméně není to nic proti ničemu.
Peter Lovacký:
ptám se abych znal názor lidí, kteří tomu rozumí víc než já a nenechal si pak od někoho něco namluvit, stejně jako "od místního elektrikáře", který mi udělal zásuvku na pračku v podstatě přímo pod kohoutek na připojení pračky a tvrdil, že to žádnou normu neporušuje, že ta se vztahuje na sprchy a umyvadla, kde je otevřená manimulace s vodou.
Tak to hej, myslím že na konkrétne otázky čo najviac k veci vám tu odborníci veľmi radi dobre poradia
A keď sa pritom medzi sebou aj kus podrapú, tak len pre vás dobre :)
Hugo K.:
Opravdu je vzdálenost zahr.domku od domu 3 metry? Není to překlep?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana