Kdo je výrobcem nekopyta, starého dílenského svítidla ve vyšším krytí?
David Hruda:
Potřeboval bych 2 náhradní kryty na toto svítidlo, ale nemůžu najít typ a výrobce, abych věděl, co vlastně shánět. Nevíte někdo?
Lukáš Rotrekl:
A má to stejný závit jako kopyto nebo jiný?
David Hruda:
Jiný, průměr závitu cca 115 mm.
Václav Třetí:
Tato kopyta jsou IP 43 a existovala ve více provedeních. Se závitem 80mm (klasický rozměr používaný v bytě na kopyto z termosetu nebo elektrokeramik y) pro žárovky max. 60W, pak provedení, které máte vy, to by mělo mít průměr 120mm a podle velikosti krycího skla bylo určené na žárovky 100, 150W a 200W. V některých kusech byla vložena hliníková odrazná plocha mezi keramickou objímku a část se závitem na sklo. Poslední provedení bylo s ještě větší miskou bez závitu, na které byla hrana na níž se nasazovala plechová smaltovaná odrazná plocha (shora šedo-černá a dolů bílá) se třemi šrouby a plastovými maticemi M4, pomocí kterých se přichycovalo přes gumové těsnění sklo s hranou pomocí drátěného koše s plechovým límcem. Toto provedení bylo též na žárovky až do 200W.
Spodní díl je shodný pro všechny typy buď v provedení rovném (na strop) nebo sešikmeném (na zeď) se dvěma průchodkami PG 16, v jedné je navíc vložena pertinaxová nebo hliníková podložka plnící funkci zátky. Všechna provedení jsou IP 43 a vyhovují požadavkům na dvojitou izolaci - standardně značeno.
Výrobce je Elektrosvit. Náhradní skla průměr 80 mm se běžně seženou, tento větší průměr 120 mm jsem již delší dobu v prodeji neviděl. Bývalo provedení, které máte vyfotografovan é, to bylo na 100W, dále veliká koule z průhledného skla, ta byla do 200W a válcovité (hranaté) mléčné sklo do 200W, u toho se měla používat výše zmíněná hliníková odrazná plocha pro žárovky 200W.
David Hruda:
Věděl jsem, že Václav Třetí bude vědět, díky. :)
Já jsem našel náhradní sklo na svítidlo válec 511 35 00 200W, ale píšou, že průměr závitu je 124mm, což se mi proti mému měření zdá být o dost více.
Nevíte, jestli existovala varianta s tímto průměrem, nebo jsem špatně měřil?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana