Jak řešíte nedobytnost elektroinstalační lišty?

<< < (2/3) > >>

Peter Lovacký:
Keď je vplyv magorov uvedený v PVV tak primerane jeho stupňu :D
Ale vážne, ja myslím že nijaký projekt ani jeho realizácia by sa nemali prispôsobovať nenormálnym situáciam, ktoré už sami o sebe určite porušujú kopu iných predpisov
Magorov treba vyhnať a nie ich prípadnému správaniu prispôsobovať už dopredu inštaláciu. Ja viem že sa to ľahko povie, ja len píšem jak by to malo byť spravne

Peter Munka:
Citace: PetoL  06.02.2020, 07:56

Keď je vplyv magorov uvedený v PVV tak primerane jeho stupňu :D
Ale vážne, ja myslím že nijaký projekt ani jeho realizácia by sa nemali prispôsobovať nenormálnym situáciam, ktoré už sami o sebe určite porušujú kopu iných predpisov
Magorov treba vyhnať a nie ich prípadnému správaniu prispôsobovať už dopredu inštaláciu. Ja viem že sa to ľahko povie, ja len píšem jak by to malo byť spravne

Ako pisem, pre datove a TV kable ochrana zmysel nema. V bytovkach pre "marginalizovan e skupiny" su hlavny problem cierne odbery. Videl som riesenie (slavny Lunik 9),  kde su kable k bytom tahane viditelne po fasade, elektromery su pred bytovkou na prizemi.

Jan Yossarian:
Citace: Peter Munka  06.02.2020, 09:26

Ako pisem, pre datove a TV kable ochrana zmysel nema. V bytovkach pre "marginalizovan e skupiny" su hlavny problem cierne odbery. Videl som riesenie (slavny Lunik 9),  kde su kable k bytom tahane viditelne po fasade, elektromery su pred bytovkou na prizemi.

Souhlasím, ale možná je ještě jiná hrozba. Nemusí jít o "černé odběry" ale o obyčejné vandalství. Situace, kdy vypadne dekl od lišty není zrovna nic neobvyklého a pak visící obsah motivuje ke všemu možnému. Něco na to pověsit, přestřihnout to, podpálit to ... už závisí na dříve zmiňovanému stupni mentálního rozostření.

Pokud bych měl instalovat jakékoliv vedení v liště do podchodu, prakticky si nedokážu představit žádnou lištu která by odolala. Jediné co existuje jsou pevnější zámky v lištách, které mne často vytáčí svou pevností k nepříčetnosti, ovšem ani ty nezabrání fanatikovi zničit to, co si předsevzal.

Peter Lovacký:
Naozaj si myslíte chlapi že medzi vonkajšími vplyvmi v 5-51 je chyba, a že v nej chýba vonkajší vply "vandalizmus"? :(

Jiří Schwarz:
Já bych neřekl, že úplně chybí, jen bych tu skupinu BA rozšířil o několik řádků  (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana