Co vše může způsobit odpojení vody u jiných technologií?
Žvak Petr:
Citace: David Hruda 01.01.2020, 10:09
Evidentně chybí ochrana proti běhu naprázdno.
Já používám MAVE Nymburk, žádné mechanické pohyblivé části, plováky apod. Ponorné sondy, spolehlivá funkce.
Nevidím žádné riziko poškození dalších technologií, rozumně navržené mají jistě ochranu proti běhu bez tlakové vody, pokud ji potřebují.
Studna je dost hluboká a úzká. Dají se sondy pouze zavěsit? A nebudou díky vzduchu v sondě
nadnášena?
Asi by byla lepší tří - sondová varianta s výstrahou.
Studna je v objektu jako estetický prvek, osvětlena a přikryta nerozbitným sklem.
Vstup do ní je problematický. Do studny je spuštěný pouze koš sání.
David Hruda:
Citace: Žvak Petr 01.01.2020, 11:27
Studna je dost hluboká a úzká. Dají se sondy pouze zavěsit?
Sondy se uchycují k trubce k čerpadlu (koši).
Pokud by se vám nechtělo koš vytahovat, určitě by stačilo je upevnit k nějakému lanku se závažím na konci.
Předpokládal jsem ponorné čerpadlo, u sacího koše hrozí, že spadne voda a čerpadlo poběží naprázdno i při dostatku vody ve studni.
Pokud si dobře vzpomínám, i toto se tu kdysi řešilo, zkuste si to dohledat.
Žvak Petr:
Citace: David Hruda 01.01.2020, 11:40
Sondy se uchycují k trubce k čerpadlu (koši).
Pokud by se vám nechtělo koš vytahovat, určitě by stačilo je upevnit k nějakému lanku se závažím na konci.
Předpokládal jsem ponorné čerpadlo, u sacího koše hrozí, že spadne voda a čerpadlo poběží naprázdno i při dostatku vody ve studni.
Pokud si dobře vzpomínám, i toto se tu kdysi řešilo, zkuste si to dohledat.
Koš sedí asi na dně (možná na nějakém podstavci). Je to v podstatě to samé jako čerpadlo.
Uhlídat vodu, aby se nedostala níž, než třeba 10cm nad sací koš.
Stačila by v podstatě jedna sonda, která by při nižší hladině zareagovala.
Líbí se mi, že se musí elektronika ručně nahodit - je to nejlepší upozornění.
Lanko se závažím by stačilo.
Jiří_Hrubý:
Citace: Žvak Petr 01.01.2020, 11:27
Asi by byla lepší tří - sondová varianta s výstrahou.
Na to ale tři sondy nestačí. Minimálně 4 se společnou zemí pro dvě relé.
Tyčovou sondu (jako třeba k Liquipoint FTW31) tam nedostanete?
Co se týče sacího koše, to je to poslední, čeho bych se obával. On o sobě dává vědět dlouho dopředu a navíc při vhodně umístěné zpětné klapce v sacím potrubí se výrazně prodlouží jeho životnost. Problémy jsou pouze v silně mineralizovaný ch vodách, kde je vhodná pravidelná kontrola stavu, což opět není není problém v době polyethylénu.. .
Jan Franěk:
MAVE, které také rád používám, využívá 3 sond k tomu, aby čerpadlo " neskákalo" kolem hladiny. Tedy vypne když je odčerpáno na minimální hladinu a pak sepne až po doplnění k horní sondě. Doporučuji cca rozdíl jednoho načerpání. Viz návod.
Ale jsou i čerpadla do vrtů, která maji ochranu před chodem na sucho už integrovanou v sobě. Třeba Grundfos SQ 2-55
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana