Čím řešit samostatné postupné rozsvěcení a stmívání osvětlení?

<< < (2/5) > >>

Jiří_Hrubý:
Podobné požadavky mají akvaristi. Sice to není zabudovatelné do rozvaděče, ale je spousta různých modulů pro simulaci rozbřesku a soumraku, třeba Aquatlantis.
Hlavní osvětlení by se muselo nejspíš řešit samostatným časováním.

Jiří Schwarz:
Citace: Jiří_Hrubý  27.12.2019, 12:17

Podobné požadavky mají akvaristi.
...

A tady pozor, nevím jak u ptáčků, ale u LED světel musí mít PWM regulace dostatečnou frekvenci, ryby prý vnímají dost negativně ty špičky
Klasická žárovka má nějaký "časový dosvit",  i úsporka, u LED záleží na konstrukci

--------
Pro Arduino by to byla maličkost, v podstatě by se tam ten procesor dost "flákal",  jen někdy nestačí to 8-i bitové rozlišení (256 úrovní)

Pavel Horský:
Jj, na relé DIM2 1H jsem už koukal. Jen ve mě ELKO tak nějak nebudí moc velikou důvěru. Byl bych velice nerad, aby mi to pak zákazník otloukl o hlavu.
Navíc myslím, že nesplňuje funkčně zákazníkův požadavek.
Relé dostane impulz a začne se pomalu rozsvěcet. To by splňovalo požadavek simulace rozednívání. Myslím, že pak již dalším "večerním" impulsem nedocílím obráceného efektu (v okamžiku plný svit a pak 15 minut stmívání). Nějak mi to po těch Vánocích moc nemyslí. Zřejmě zatučněný mozek  :)

Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz  27.12.2019, 12:27

A tady pozor, nevím jak u ptáčků, ale u LED světel musí mít PWM regulace dostatečnou frekvenci, ryby prý vnímají dost negativně ty špičky
Klasická žárovka má nějaký "časový dosvit",  i úsporka, u LED záleží na konstrukci

--------
Pro Arduino by to byla maličkost, v podstatě by se tam ten procesor dost "flákal",  jen někdy nestačí to 8-i bitové rozlišení (256 úrovní)

Jirko, to má pán již ošéfované.
Do prostoru voliéry chce umístit jedno žárovkové svítidlo, které bude jen simulovat rozednívání a stmívání. Ostatní svítidla budou zářivková s trubicemi Arcadia T8 (Bird Lamp). Tyto trubice produkují světlo, které podporuje přirozené chování ptáků, zlepšuje jejich chuť k jídlu a sexuální chování.

Funkčnost opravdu nevím jak vyřešit.
Investor píše, že si nechal již do jiných prostorů od elektrikáře vyrobit stmívač, který má v sobě digitální hodiny s pamětí.
Asi to v PD ošetřím tak, že si to prostě nechá pán dodat od toho jeho elektrikáře a bude.

Pavel Horský:
Už to asi mám........... .

https://www.stmivac.cz/

Nechám to schválit investorem a hotovo  ;)
Každopádně vám kolegové  (poklona)  za vaši snahu. Moc si vážím těch, kteří jsou ochotni pomoci. Přeji ještě jednou parádní nový rok 2020.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana