Čím řešit samostatné postupné rozsvěcení a stmívání osvětlení?
František Šohajda:
Citace
Už to asi mám........... .
J,j...to je dobrá trefa....červe ná řada lze naprogramovat dle konkrétních požadavků chovatele přímo na jeho míru!
Pavel Horský:
Citace: František Šohajda 27.12.2019, 13:07
J,j...to je dobrá trefa....červe ná řada lze naprogramovat dle konkrétních požadavků chovatele přímo na jeho míru!
Investor si vybral červenou řadu.
A je to :) ;)
Martin Kurka:
Citace: František Šohajda 27.12.2019, 13:07
J,j...to je dobrá trefa....
Podle mne je to sakra špatná trefa. Jako konstruktér bych tento výrobek zákazníkovi nikdy nedoporučil. Prohlášení o shodě a atest ze zkušebny mít asi nebude...
Podívejte se do galerie na provedení výkonových stupňů.
Stěsnaná montáž s omezenými možnostmi chlazení, nižádné odrušení, ani RC člen přes triac proti du/dt u triacových spínačů, povrchové cesty a vzdušné vzdálenosti mizerné až špatné díky topologii vývodů na desce, odlehčení vývodů proti tahu nikoliv proti krutu a zatlačení, kabel při tahu demolující pojistkové pouzdro, ...
On jeden optotriakový optron jako oddělovač není vše, co má mít kolem sebe fázové řízení žárovek. A že se fázově žárovky řídí několik minut, pak po dobu rozsvěcení a zhasínání půjde o slušně výkonný radiový rušící vysílač.
Tohle jako výrobek jednak zkušebnou neprošlo a ani by neprošlo. A prodávat tento výrobek jako zařízení do vlhka opatřený běžnými zásuvkami na prodlužováky.. .
Přitom produkt je to životaschopný a po dopracování výkonové části by byl i kvalitní, řídící část má konstrukčně skoro havu a patu.
Nejlepší by bylo na ně poslat ČOIku, jenže pokuta za tohle by pro ně byla likvidační . Ale zase je vidět snaha a tak by bylo nejlepší k nim zajet a domluvit jim, aby si konstrukci výkonových obvodů upravili nebo nechali od někoho dělat třeba ve formě jedné univerzální skříňky v provedení do vlhka vystrojené odrušovacími prvky, zásuvkami s víčky a kvalitně oddělenými obvody bezpečného napětí 12V DC napájejícího kovovou řídící krabičku.
Lukáš Rotrekl:
Myslím, že se to už kdysi dávno řešilo.
Citace: Pavel Horský 27.12.2019, 12:32
Jj, na relé DIM2 1H jsem už koukal. Jen ve mě ELKO tak nějak nebudí moc velikou důvěru. Byl bych velice nerad, aby mi to pak zákazník otloukl o hlavu.
Navíc myslím, že nesplňuje funkčně zákazníkův požadavek.
Relé dostane impulz a začne se pomalu rozsvěcet. To by splňovalo požadavek simulace rozednívání. Myslím, že pak již dalším "večerním" impulsem nedocílím obráceného efektu (v okamžiku plný svit a pak 15 minut stmívání). Nějak mi to po těch Vánocích moc nemyslí. Zřejmě zatučněný mozek :)
ELKO u mě rovněž nějak nebudí důvěru, ale je fakt, že asi poslední 5 let, když jsem od nich něco vzal, protože jsem to nedokázal najít jinde, tak s tím problém nebyl.
To zmíněné umí ovládání jak impulsy, tak spínač, takže v kombinaci s astro hodinami by umělo i měnit průběžně délku dne.
Citace: Martin Kurka 31.12.2019, 16:01
Podle mne je to sakra špatná trefa. Jako konstruktér bych tento výrobek zákazníkovi nikdy nedoporučil. Prohlášení o shodě a atest ze zkušebny mít asi nebude...
Podívejte se do galerie na provedení výkonových stupňů.
Ale fuj, takhle někomu rozkopat hračky ;D
Nezkoumal jste, jak to ty silové moduly, jestli by nešlo využít řídící jednotku a nacpat na to jiné stmívací moduly např. 0-10V?
Pavel Horský:
Joooo, Martin mi uplně zkazil náladu :D :D
Hned jsem psal výrobci dotaz, zda je schopný mi to dodat s prohlášením o shodě certifikátem z atestace?
Dostalo se mi odpovědi, že nic takového není.......... ......
,
"Pozdrav", bohužel nemůžeme doložit dokumentaci v takovém rozsahu. Mikroprocesoro vá řídící jednotka je napájena a pracuje pouze s bezpečným napětím a je napájena bezpečnostním transformátore m (dle ČSN EN 61558...) 230V/9V AC. Triaky výkonový prvků galvanicky odděleny od vodičů k řídící jednotce optočlenem (optotriakem) KMOC3021 s jmenovitým izolačním napětím 5,3kV (dle specifikace výrobce).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana