Existuje spínací zásuvka s jednoduchým manuálním režimem?

<< < (2/2)

Jiří_Hrubý:
No jo, ale jak donutit SMR-B k programovanému chodu?
Že spíná N je v konci jedno, výrobce to tak uvedl na trh a stojí si za tím. Žebřík bude nejspíš tř.I takže o bezpečnost bych se nebál.
Jak jsem již uvedl, cokoli, co se rve jako adaptér do zásuvky, je jen improvizace a navíc zdroj případných potží, ale chápu, že někdy to jinak nejde.

Ižák Ctibor:
To p.Svoboda:

Spínaciu zásuvku ELEKTROBOCK ZSD 16 týdenní digitální používam ako časovač polievania. Mám ich tam 5 ks. Po výmene jedného kusu mi to prestalo fungovať. Potom som zistil, že nový spína "N" a to mi vadilo v danom zapojení. Tak že, aj v týchto spínačoch sa nájdu také, čo spínajú "N" Možno, že som natrafil na nepodarok.

Milan Hudec:
Citace: Jiří_Hrubý  16.12.2019, 10:54

No jo, ale jak donutit SMR-B k programovanému chodu?
Že spíná N je v konci jedno, výrobce to tak uvedl na trh a stojí si za tím. Žebřík bude nejspíš tř.I takže o bezpečnost bych se nebál.
Jak jsem již uvedl, cokoli, co se rve jako adaptér do zásuvky, je jen improvizace a navíc zdroj případných potží, ale chápu, že někdy to jinak nejde.

No, nejraději bych viděl spínací zásuvku s kontaktem jak v L tak N.
Při přerušení jen N je u zařízení elektronika pořád pod napětím vůči PE, což ji jistě neprospívá.
Přijde mě to jako komplot výrobců.

Jiří_Hrubý:
Já v tom vidím spíš skutečnost, že se jedná o rebrandovanou čínu, uzpůsobenou většímu trhu, nežli je ten český. Tedy Francie, Německo...
Ale dá se koupit třeba EMT799-60M, ovšem je otázka, zda BFU přes tu "vysokou" cenu uvidí tu "malou" výhodu v podobě kontaktu navíc...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana