Co víte o spojování kovových předmětů s hromosvodem dle ČSN 34 1390?

<< < (3/4) > >>

Peter Lovacký:
Citace: Jiří Schwarz  09.12.2019, 10:43

- "nulová" snaha umístit něco do ochranného prostoru podle článku 112, "jednodušší" bylo rovnou vše spojit, i tam, kde by se to dalo řešit jinak, je běžnou chybou
- provedení hromosvodu jako solitérního zařízení, bez spojení s PEN, HOP, atd… je pořád u mnoha a mnoha objektů

A nejhorší je, když pak za svitu modrých majáků nějaký šašek tvrdí národu, že "...ani hromosvod nezachránil objekt..."
Kdyby to byl hromosvod, tak objekt měl šanci, ale máme příliš "parodií na hromosvod" a ty to opravdu zachránit nemusí

No vidíte, podľa vášho zas pomaly všetko zle už 50 rokov, a tých majákov furt dajak neprimerane málo ;)
Ja len, že či potom v tej smutnej realite praxe náhodou na laikmi (nie odborníkmi) tolerované riziká nestačí aj spolovice dobrý bleskozvod

Jiří Schwarz:
Citace: PetoL  09.12.2019, 11:01

... aj spolovice dobrý bleskozvod

A co mám od takového hromosvodu očekávat? Jak to technicky definovat?

Kolikrát jste už opravdu potřebovali pásy v autě?
Já jen jednou. A byl jsem moc rád, když mě trefil protijedoucí řidič, že mě pás vrátit do sedačky těsně před tím, než by se můj obličej potkal se sloupkem
Možná nějaký "polovičatý" pás by mě nepomohl

Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský  09.12.2019, 07:38

90% hromosvodů v ČR je špatně.
Co s tím?
Necháme je všechny předělat?  :D :D :D

Už se opravdu jen směji. Asi jsem blázen, ale stojím nohama pevně na zemi.

Myslím, že bude stačit aby bylo z čeho pochopit co je na těch hromosvodech špatně.

Peter Lovacký:
Citace: Jiří Schwarz  09.12.2019, 11:54

A co mám od takového hromosvodu očekávat? Jak to technicky definovat?

Nemal som na mysli vás, vy ste odborník.
Myslel som na laikov, trebárs aj úradníkov či majiteľov zodpovedných za bezpečnosť, ktorým stačí polovičatosť s kladným výsledkom.

Miroslav Minařík:
Citace: PetoL  09.12.2019, 17:08

Myslel som na laikov, trebárs aj úradníkov či majiteľov zodpovedných za bezpečnosť, ktorým stačí polovičatosť s kladným výsledkom.

Tyto skupiny mají právo neznát. Spoléhají se na razítka jako na autority, které ví, co činí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana