Je vadou napájení stykače blokování před chráničem?
Václav Třetí:
Jenže kolik je takových vesnic, už minimum. Tím, že je v tomto případě chránič před elměrem, tak není problém, za chráničem je vše včetně stykače.
Na druhou stranu, v sítích TN-C vám nikdo nedovolí použít chránič zapojený před elměr.
Pokud by někdo chtěl mermo mocí použít chránič pro stykač ovládaný HDO, musel by použít jednofázový typ a zapojit ho přímo před stykač, tedy na spínavý N od HDO a na fázi. Docela drahý nesmysl.
Vít Rotrekl:
Citace: Václav Třetí 10.12.2019, 07:23
Na druhou stranu, v sítích TN-C vám nikdo nedovolí použít chránič zapojený před elměr.
Vím, že víte, že v síti TN-C je chránič nesmysl :)
Ale třeba u staveništních rozvaděčů občas chránič před elektroměrem projde. Naposledy cca 3 roky zpátky, mě elměr. technik od EON, říkal že jsem to nemusel přepojovat a mohl jsem nechat ten chránič klidně před elektroměrem, že by s tím neměl problém...
Vít Rotrekl:
Citace: Tomáš Žabka 10.12.2019, 07:17
Zatím jsem se se sítí TT nesetkal. Budu se muset kouknout na nějaké schéma, jak je to v TT zapojeno.
Nemusíte ani moc hledat. strana 34, aktuálních připojovacích podmínek EONu.
Jiří Schwarz:
Citace: Vít Rotrekl 10.12.2019, 22:13
Nemusíte ani moc hledat...
Škoda že jsi to neposlal o něco dřív.
Já jsem se před pár dny malovat s měřením v síti IT, 3f s vyvedeným středem, a ono je to prakticky stejné :D
Radim Strycharski:
Kdyby EON trošku "zmodernizoval" své požadavky, například po vzoru ČEZu, který nepožaduje vodič PE k elektroměru, tak by se při použití standardního rozvaděče tř. ochrany II žádný chránič použít nemusel.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana