Co vše se může stát, pokud si vyrobím rozvaděč sám?
Michal Řehořka:
K bodu b) a c) bych ještě dodal před slovo výrobce slovo původní
Honza Veselý:
Mozna off topic.
Jaj tápu v definici rozvadece. Ale nedavno jsem slysel zajimavou definici "Rozvadec je pouze, to co ma šíny a ve dverich pouzdro na schema."
Jinak je to: "jednoucelova krabice na jistic(resp.stykac) a par wagovek, jeji bezpecnost hlida nadřazene zarizeni neni schopna samostatneho zivota. Dnes nezbytne prepetovky,kterou ovsem,na volne visici wagovky opravdu nenaroubujes, dost limituji kovozemědělcov u fantazii."
K tematu: Uzavrena predlisově uzemena plechova bedna,predpisove ulozena, napr. v oblozeni cemvinem, pri rozumne obsluze, mimo to ze uvnitr potichu sama vydoutná, a "sama" se tim odstavi, uskodit asi nemuze.
O otevrenych rozvadecich, nedo rozvadecich s deonem nebo nozovkama tohle vlakno,jen odhaduji, neni.
Utavenej nulak, mno. Proto tu je TN-S. Navazujici zarizeni, pokud jsou pristupne laikum to asi nepreziji. Ale zabit, nebo zapalit, tak to tam musi být chyb o dost vice.
Peter Lovacký:
Rozvádzač, aj osadený, je v podstate výrobok jak každý druhý, má mať svoju dokumentáciu výrobcu, návod na použitie i zapojenie, vyhlásenie o zhode, popis, atď., a kľudne môže ležať hotový v regáli vedľa zásuvky, ktorá má na tom byť z pohľadu dokumentácie a bezpečného použitia rovnako.
Preto je aj kus zaujímavé, že pomaly každému vadí rozvádzač bez papierov, ale už nikomu zásuvka :).
To teraz iba píšem jak je to podľa môjho teoreticky správne, a netreba mi tu písať že nerozoznám rozvádzač od zásuvky ;)
Honza Veselý:
Citace: PetoL 16.12.2019, 19:18
Rozvádzač, aj osadený, je v podstate výrobok jak každý druhý, má mať svoju dokumentáciu výrobcu, návod na použitie i zapojenie, vyhlásenie o zhode, popis, atď., a kľudne môže ležať hotový v regáli vedľa zásuvky, ktorá má na tom byť z pohľadu dokumentácie a bezpečného použitia rovnako.
Preto je aj kus zaujímavé, že pomaly každému vadí rozvádzač bez papierov, ale už nikomu zásuvka :).
To teraz iba píšem jak je to podľa môjho teoreticky správne, a netreba mi tu písať že nerozoznám rozvádzač od zásuvky ;)
Rozvadec neni jen "vyrobok,'.Je to rozhrani. Mezi systemy.Ma jine pravidla ma vstupu a jine na vystupu.Na vstupu TN-C na vystupu TN-S. Jo, pro puristy TN-C-S. Zlom norem. Koncenzus potreba nam hledati.
Jinak jsme na lince: "Kdo zmacknul to cervene tlacitko?! Nmo, a co mi je po Novem Zelandu." Sam o Vetsinou pouze rezne, obcas i koroduje, ale jsou situace ktery papirem neosetris.
Peter Lovacký:
Citace: Honza Veselý 16.12.2019, 20:58
Rozvadec neni jen "vyrobok,'.Je to rozhrani. Mezi systemy.Ma jine pravidla ma vstupu a jine na vystupu.Na vstupu TN-C na vystupu TN-S.
Toto rozhranie zrobí i zásuvka z každej TNC :)
A môže v nej byť namontovaný i zvodič, spínačky a možno aj prijímač DO. Taký rozvádzačik v zásuvke už od výroby.
Ja som skôr mal na mysli pohľad na výrobky globálne, asi tak jak ich vidí legislatíva.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana