Proč skutečně OEZ končí v Králikách?

(1/2) > >>

nobody:
Skutečnost, že koncern koupí jiný koncern, či jinou menší firmu, nikoho nepřekvapí. o, že Siemens oznámil ukončení výroby OEZ v Králikách (zde) také není, alespoň pro mne, žádným překvapením.

Mnohokrát jsem se ptal sám sebe, proč Siemens, který patří k vrcholu světové robotiky, stále po tolika létech drží značku OEZ. Tedy popravdě napadá mne to i u jiných značek, ale teď byla oznámeno ukončení v Králikách.

Ono to není rušení proto, že by se Siemensu nedařilo, spíše naopak. A tak to může znít paradoxně, když značka u které cítím jistotu propouští. Je za tím ona 4. průmyslová revoluce? Kdy by podle historických scénářů mělo dojít k rušení pracovních míst z důvodů vytlačení stroji?

V té veřejné zprávě se uvádí "V továrně OEZ v Letohradu se totiž v kvůli ukončení produkce starších typů jističů a dalších elektrosoučást ek uvolnila výrobní kapacita". Jaké starší jističe se ukončily?

Tak je to jak?
Je to výkonějšími, digitálními provozy nebo ukončením jističů  LSN, LSE, LST?

Přiznám se, že v OEZ pracuje jeden vzdálený příbuzný a na ten podnik pěje chválu snad už čtvrt století. Tak jsem tedy zvědavý zda bude pokračovat i po těchto změnách.

Miroslav Minařík:

Myslím, že je to otázka na OEZ, ne do diskuse, kde o tom víme z médií.

Alex Alex:
Siemens ( OEZ ) končí s výrobou jističů Modeion.

Milan Hudec:
To je snad jejich vlajková loď, to se mě nezdá.
Hlavně aby zas nezměnili velikosti miniaturních jističů :)

Lukáš Rotrekl:
Taky mě to přijde divný, smysl by dávalo, pokud by to přebrandovali na Siemens.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana