Může mít odečet elektroměru vliv na polohu klapky osvětlení?
FilipHor:
Všiml jsem si, že svícení do koupelny funguje na opačné poloze vypínače než předtím.
Resp. normálně dojdu, zmáčknu nahoru a světlo se v koupelně rozsvítí, ale teď dojdu, vypínač v horní poloze = nesvítí, zmáčknu dolů a svítí.
Ptal jsem se mámy, co se stalo že se to teď zapíná opačně a ona mi řekla že včera akorát měřili elektriku a od té doby je to takhle.
Neví někdo co s tím je, popř. jestli je to velká závada nebo jak to mám řešit a čím k tomu vůbec mohlo dojít?
Ps: byla u nás paní co nás pronajímá a moje máma, nikdo jiný tam nebyl a jen a zapsali hodnoty.
Jiří_Hrubý:
Nemůže.
Pravděpodobně se někdo opřel o druhý schodišťák...
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří_Hrubý 01.12.2019, 17:07
Nemůže.
Pravděpodobně se někdo opřel o druhý schodišťák...
Schodišťák v koupelně?
Ta koupelna má dva vstupy?
Jan Franěk:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 01.12.2019, 17:55
Schodišťák v koupelně?
Ta koupelna má dva vstupy?
Já mám například v koupelně 2x 6+6. Ovládám nimi světlo na stropě a u zrcadla. Jeden je u vchodu a druhý vedle umyvadla
Jinak je položený dotaz nesmyslný. Že by se sám obrátil vypínač je volovina. Taky hádám že tam bude schodišťák, nebo si majitel jen neuvědomil dříve polohu klapky.
FilipHor:
Problém vyřešen. Byla to blbost, ale opravdu to ten váš asi schodišťák byl. Máme ''průchozí koupelnu'', jeden nevyužívaný vypínač ke koupelně, který je nefunkční je u WC, takže ho stačilo jen vypnout.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana