Jaká všechna oprávnění je potřeba pro projektování?

<< < (3/4) > >>

Michal Kosina:
 (poklona)  zkusím tedy pohledat ne internetu co vše potřebuji. Jinak autorizaci plánuji na příští rok... A mentora v oblasti revizí jsem už snad našel...

Lukáš Rotrekl:
Citace: Pavel Horský  05.12.2019, 10:54

Přesně tak.
Razítko je dnes nad všemi rozumy. Takový božský štempl a to zvláště, když se honosí státním znakem, který dává pocit kvality.

Jenže já to nevnímám jako chybu toho úředníka, ale té organizace, která má garantovat odbornost držitele toho kulatýho razítka a to jedné i druhé.
Úředník může být schopen zkontrolovat, jestli má předložená dokumentace náležitosti, které má mít, jestli je v souladu s předchozími stupni, jestli je v souladu s územním plánem, ale už přece nemůže jeden člověk posuzovat, že je správně proveden statický výpočet a zaroveň, jesli jsou správně spočteny dostatečné vzdálenosti u hromosvodu a dobře navržen příkon podlahového topení...

František Šohajda:
Citace: Pavel Horský  05.12.2019, 07:50

Český kocourkov..... ......

PD pro stavebko, která vlastně nic pořádně neřeší, musí být zautorizovaná.
Prováděčka, dle které se pak koná celé dílo může být vypracována třeba zedníkem.

Někde je něco špatně.  ?

Také jsem se při tomto problému divil? prošel jsem zákony a nikde jsem to nenašel, že prováděčka musí být autorizovaná.
Potom ze 100 staveb ,  se 75% provádí podle PD ke stavebku! Pak se improvizuje, neví jak co zapojit, lidi vymýšlí při montáži to, co by mělo být smyslem prováděčky!!
Kdyby to nestálo peníze, (prováděčka) tak by to měli všichni!!
Běžná řeč stavebníka, proč mám vyhazovat další prachy, když projekt mám!!

Velký Bobeš:
Citace: Honza Veselý  04.12.2019, 18:56

Sehnat si mentora, pod kterym budes chvili trenovat, a ten te ke kulatemu razitku dovede.

Razítko je autorizační, se státním znakem, vydané ČKAIT. Kulaté razítko si může nechat udělat každý vůl.  (zle)

Miroš Jan:
Citace: Velký Bobeš  08.12.2019, 11:43

Razítko je autorizační, se státním znakem, vydané ČKAIT. Kulaté razítko si může nechat udělat každý vůl.  (zle)

No a co?
Bohužel, to razítko pro mne nic  neznamená. :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana