Máte tip na hlídač výpadku sítě?

(1/2) > >>

Jiří Mudra:

Řeším trochu zvláštní oříšek, kdy v nově postavené hale jsou instalována rolovací vrata. Tato jsou v únikové cestě, tedy jsou ovládána EPS.
Měla být také otevírána při výpadku el.energie, tato funkce však chybí. Nyní bude dodán záložní zdroj, avšak bez kontaktu pro otevření vrat.

Z technického hlediska je to úkol triviální, nicméně triviálně to nyní řešit nesmím. Úkolem je koupit za mrzký peníz výrobek, jenž by se připojil do napájecího obvodu vrat (nejlépe zásuvkovým spojením 400V/16A) a jeho účelem by bylo jen sepnutí kontaktu pro signál otevření vrat.

Narazil jsem na zařízení, jež by k tomu šla použít. Cenová relace byla ale vyložený nesmysl (jedná se o zařízení pro jiný účel a signalizace výpadku je jen pomocná funkce. A vesměs bych se bastlení nevyhnul.

Ať jsem hledal jak jsem hledal, nenašel jsem nic, proto se s prosbou obracím na zkušenější kolegy, zda se s něčím podobným již někdo nesetkal.

--------------
Osobně bych nejraději vzal kontrolní relé 3f sítě a .... No ale zadání je jiné

Vlado Konrád:
Podpäťové relé

napríklad

https://sk.traconelectric.com/static/attachment/catalogue_2019_2020/sk/tracon_catalogue_2019_2020_J_sk.pdf

Na DIN lištu je ich spústa. Obávam sa ale, že Vami požadované parametre spĺňať nebude. Teda tú zásuvku 400/16A.  Začína to listom J15

Jirka Š. Svejkovský:
Obyčejné relátko s rozpínacím kontaktem by použít nešlo?

Martin Kurka:
Standardní pojistková zásuvková skříňka se zásuvkou 400V/16A, trojfázový jistič nebo lépe motorstartér s přídavnou podpěťovou spouští na 400V mezi 2 fázemi přiklapnutou z jedné strany jističe a přídavným hlásícím kontaktem z jeho druhé strany, případně trojfázový indikátor na DIN lištu VMS-DIN-03-G/G/G-230V-AC od ELECO Skřivánka a máte hotovo

Ivan Polínek:
Ve vašem dotazu chybí z jakého napětí budou vrata napájena, zda ze síťového nebo záložního. Pokud by byla napájena ze síťového, musel by se řešit i záskok napájení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana