Česká automobilka chystá útok v podobě několika elektromobilů

<< < (11/12) > >>

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  25.11.2019, 18:05

Před cca 10 lety mě také nadšenci emobility označili za skeptika, když jsem tvrdil, že se u nás eauta v nejbližším období nechytnou, jejich výkřiky směřovali k 2015- 2017 a 10%eaut ,  a ejhle došlo na má slova, a to ještě víc než jsem čekal.
Rozhodně nejsem nepřítel pokroku obecně, ale nespatřuji ho ve vyšších nákladech (k tomu ještě s nespravedlivým koeficientech solidarity) pro dosažení totožného cíle, tj.přesunu osoby z AdoB.

Milane, mluvíš mi z duše.

Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec  25.11.2019, 18:05

Rozhodně nejsem nepřítel pokroku obecně, ale nespatřuji ho ve vyšších nákladech (k tomu ještě s nespravedlivým koeficientech solidarity) pro dosažení totožného cíle, tj.přesunu osoby z AdoB.

Nejenom to. Je tu ještě jeden aspekt.
Do elektromobilů se už dnes, jaksi z přirozenosti věcí, zcela samozřejmě instaluje Velký Bratr, s nekontrolovate lným rozsahem funkcí. Nejdál jsou v tom Číňani (jistě znáte jejich systém hodnocení sociálního kreditu).
EU se sice snaží to vnutit i do klasických aut, ale protože díky bohu zde je jakási společenská kontrola, troufá si jen zvolna a opatrně.
A až se pomnoží samořízená auta, bude v tomto ohledu ještě hůř.

Jan Franěk:
https://native.seznamzpravy.cz/velka-automobilova-revoluce/?utm_source=Seznam&utm_medium=NovinkyNativ

Fuk Tomáš:
Je zajímavé, jaké argumenty se tam pro oblbování používají:Citace

Kromě toho, že je vodík nevyčerpatelný m zdrojem energie...
Za prvé se dnes většina vodíku vyrábí z ropy, a za druhé pro výrobu vodíku z vody je potřeba nejdřív vynaložit mnohem větší množství energie, než se pak spalováním získá zpět. Takže nějak ten nevyčerpatelný zdroj nikde nevidím.

Jirka Š. Svejkovský:
Přes mizernou účinnost spalování vodíku, ať přímo nebo v palivových článcích, vidím jeho značný potenciál jako úložiště energie z obnovitelných zdrojů.

Auto na vodík je totiž také elektroauto. Jenom se nepoužijí pro distribuci kabely, ale vodík.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana