Česká automobilka chystá útok v podobě několika elektromobilů
Viktor Klemon:
Citace: Milan Hudec 22.11.2019, 23:26
Dle středních odhadů máme ropu na dalších 50let.....
Co nás vede k tomu být dobrosery a ožebračovat obyvatelstvo ve jménu fanatiků emobility dříve nežli vznikne nezbytná nutnost?
Že by komplex méněcennosti vůči číně?
Podľa podobných odhadov bude tranformácia na alternatívne pohony trvať tiež približne
50 rokov.
Mimochodom už teraz je podobne diskutabilné, prečo ja mám v cene elektriny dotovať údržbu prívodu vn na vzdialenú horskú chatu, alebo rekonštrukciu trafostanice kvôli el. kúreniu.
Pozerajme sa na to ako na spotrebič ako každý druhý.
Rovnako sa rozmáhajú el. sporáky namiesto plynových, vyplývajú
z toho aj vynútené investície.
Spomínané dotácie sú v skutočnosti len zľavou na dani, proste akcia
na nový tovar, ktorý zákazník ešte nepozná.
Ak by každý uvažoval ako istá časť obyvateľov ČR, kúrili by sme
"ostravskými briketami" a odpad sypali do potoka. Hlavne aby
to nestálo nič navyše.
Skutočne sa čudujem ako je možné, že niekto, komu sa pripravuje nový trh
pre jeho služby na toto nadáva.
Uvedomte si, ako stúpne dopyt po rekonštrukciác h domácich rozvodov,
inštalácií nabíjačiek, zásuviek a príslušenstva e-vozidiel.
Ako elektrikár by som takúto zmenu mal vítať, nie sa jej brániť.
Systém zdaňovania vozidiel sa bude určite musieť zmeniť, optimom by
bolo riešenie podľa najazdených kilometrov pre všetkých.
Tým sa vyrieši určité zvýhodnenie pri doma vyrobenej elektrine.
Elektrina zo siete je už spotrebnou daňou zaťažená.
Fuk Tomáš:
Citace: Viktor Klemon 25.11.2019, 10:49
Elektrina zo siete je už spotrebnou daňou zaťažená.
Nevím, jak u vás, ale v ČR nikoli. Celkové daňové zatížení elektřiny je u nás cca +22%, zatímco u pohonných hmot cca +100%.
Vlado Konrád:
Ani u nás nie je zaťažená spotrebnou daňou.
Milan Hudec:
Před cca 10 lety mě také nadšenci emobility označili za skeptika, když jsem tvrdil, že se u nás eauta v nejbližším období nechytnou, jejich výkřiky směřovali k 2015- 2017 a 10%eaut , a ejhle došlo na má slova, a to ještě víc než jsem čekal.
Rozhodně nejsem nepřítel pokroku obecně, ale nespatřuji ho ve vyšších nákladech (k tomu ještě s nespravedlivým koeficientech solidarity) pro dosažení totožného cíle, tj.přesunu osoby z AdoB.
Vlado Konrád:
Súhlas
Byť ekologický je dnes In. A keď to aj nie je ekologické a trošku sa zatlačí na pílu aj z niečoho, čo zanecháva vyššiu uhlíkovú stopu ako V3S sa stane ekologický zázrak. Nech to stojí čo to stojí. A toto je tiež tento prípad. Vizionár povedal vizionár vyvinul .Najprimitívne jšiu technológiu aká len existuje. Ten ale žije prítomnosťou a čo bude po ňom ho nezaujíma.Zauj íma ho len dnešok a ako stúpli akcie.Je z neho rock star. Spomínala sa tu tá havária Tesly v rakúsku, kde dochladzovali akumulátor ponorením do vody. Hlavného odborníka rakúska na nebezpečné odpady sa novinári spýtali, ako sa bude likvidovať nebezpečný odpad -voda a baterky. Odpovedal: Ja naozaj neviem.
Prekopanie infraštruktúry na dodávku energie nebude záležitosťou rokov ale desaťročí, ak vôbec do toho niekto investuje, lebo začína to výkopom na nove bloky JE a končí rozvodmi v poslednej dedine káblami ako noha. Ale nik nepovie že je to blud. V niečom mi to pripomína masy na 1. mája, kričiace :tak a nikdy inak. Ventilátory a fotovoltiky to z biedy nevytrhnú, Kogeneračnky nám kompletne zničia krajinu. Ekologickí xxxxx nám lejú do benzínu etanol ( vás to len čaká) , likvidujú prostredie v mene vlastného zisku a vydávaj to za pomoc spoločnosti a ľudia to baštia aj s navijákom .Počkajme 10 rokov, situácia sa možno vyvrbí tak, ako nik nečakal.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana