Proč není v nové ČSN 33 2000-4-41 ed. 3 členění prostorů?

<< < (2/5) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Nás to trápit nemusí.

Členění je důležité pouze ve vztahu s NV 73/2010. Pro nás to znamená, že můžeme začít ignorovat přílohu č. 1.

Prý je to trend přesunu těchto prostorů do řady norem 7xx. Beru. A těším se, až to bude.

Citace

Možná, že to normo tvůrci objasni v TNI, když ed. 2 je v souběhu do 7.7.2020

Norma je slabý právní produkt, TNI ještě slabší. Pokud se na normu odvolává nařízení vlády (což je síla),  ani TNI to nezachrání.

TNI považuju za omluvu tvůrců za to, že nedokázali v normě uvést srozumitelně věci na pravou míru.

František Šohajda:
Citace

Norma je slabý právní produkt, TNI ještě slabší. Pokud se na normu odvolává nařízení vlády (což je síla),  ani TNI to nezachrání.

TNI je postup ,  jak používat normu stejného  čísla!
Na několika školeních jsem slyšel od známých normotvůrců, že TNI má "váhu" ČSN a může se uvádět i do revizí!!

Takto to prezentují naši přední normotvůrci! (norm)

Radim Strycharski:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  10.11.2019, 21:15

TNI považuju za omluvu tvůrců za to, že nedokázali v normě uvést srozumitelně věci na pravou míru.

Velice výstižně řečeno. (jednicka)

Jirka Š. Svejkovský:
Jiný předpis, než ČSN mohu použít, pokud normu rozšiřuje nebo řeší problém detailněji. Příkladem je řada PNE. To jsou předpisy platné pro energetiku, na kterých se energetické společnosti shodly.

TNI jsou pouze vysvětlivky autorů norem, na kterých se neshodl nikdo.

Citace: František Šohajda  11.11.2019, 07:36

Na několika školeních jsem slyšel od známých normotvůrců, že TNI má "váhu" ČSN a může se uvádět i do revizí!!

Mohl byste mi v zákoně 22/1997 jakoukoliv zmínku o TNI?

František Šohajda:
Citace

Mohl byste mi v zákoně 22/1997 jakoukoliv zmínku o TNI?

Mě je to vcelku jedno..... (dance) Nikdy jsem to nestudoval podrobně..!
Jen jsem popsal to, co školí normotvůrci na školeních.... ;D
Do norem se určité věci nemohou dávat...Proto se dávají do TNI.

(Údajně prochází stejných schvalovacím řízením jako "čistá" norma, proto se o ni můžeme opřít! )....  (Není to ze mě, tak se neptejte kde je to psané!)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana