Proč není v nové ČSN 33 2000-4-41 ed. 3 členění prostorů?

<< < (5/5)

Kamil Novák:
Citace: Jan Franěk  11.11.2019, 13:27

Ano. Má-li to mít nějakou váhu, tak říct jen že jsem to slyšel někde na školení je sakra málo. Z osobní
 zkušenosti vím, že jedna věc je něco někde povídat a druhá se pod to i podepsat. S normotvurcem jsem hovořil dlouho, něco se i dozvěděl, ale písemně mi to dát nechtěl ani za úplatu jako konzultaci. Proč?

Naprosto přesné !  (jednicka)
Z pohledu RT jsou TNI při provádění revizí nepoužitelné, protože nelze rozpor s TNI uvádět jako závadu. Z pohledu projektanta je to obdobné. Opírat se o TNI při nějakém řešení jako o argument nelze.
Osobně jsem TNI četl jen 1x a protože se mi pak začaly míchat požadavky odtud a z ČSN, tak jsem to už víckrát nezopakoval.
Takže za mne - je to návod k použití normy nebo její výklad. Stejně tak jako např. články v odborném tisku. Ale nic víc. S kompetentností autora(ů) to moc nesouvisí.

František Šohajda:
Citace

Stejně tak jako např. články v odborném tisku. Ale nic víc.

Odborné články neprochází schvalovacím řízením několikaměsíčn ím jako TNI,ČSN EN!
Nemůže si tam "Lojza" napsat, co si myslí!! Je to kolektivní řízení. ;)
Pokud jste to nepostřehl, je to ten základní problém!! (dance)

(Neobhajuji TNI -nejsem pracovník ,  který je produkuje ani je neprodávám, jen vidím, že někteří nevědí jak vznikají!)

Jirka Š. Svejkovský:
TNI prochází schvalovacím řízením? Kdo je schvaluje?

František Šohajda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  16.11.2019, 19:04

TNI prochází schvalovacím řízením? Kdo je schvaluje?

Já tam nechodím, ani chodit nikdy nebudu!!
Možná by Mirek mohl něco k tomu říci, chodil do komisí (chodí).... ;)

Každý ,  kdo chce více podrobností, napsat (kontaktovat) Ing. Michalu Křížovi ,  vysvětlí všem to ,co jsem tu už psal!

Velký Bobeš:
Citace: Zdeněk Friedrich  11.11.2019, 19:32

Je dobré, že jsi dohledal vysvětlení od normotvůrce z nejpovolanější ch, ale to potom dle vyhl. 73/2010 Sb. bude do zařízení tř. I, skupina B spadat každá koupelna v bytě atp.

(zle)Je téměř neuvěřitelné, co zde časem proběhlo v diskuzích  za nesmyslná tvrzení ohledně V 73/2010, zař. tř. I. Skupina B. (např. pracoviště je i na stožáru při výměně výbojky). Vyhláška ale uvádí, že ustanovení platí pro pojem zařízení pracoviště. A ještě musí nebezpečí působení vnějších vlivů vyplývat z projektové dokumentace.  Takže koupelna?  >:D

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana