Jaký materiál (plast) použít na výrobu náhradních krytů pro starý rozvaděč?
Richard Pech:
Provádím revizi kancelářského domu, majitel nemá žádnou dokumentaci.
Objevil jsem patrové rozvaděče, které byly původně zakryté, zřejmě plechovými kryty. Nelíbí se mi krytí IP00 u rozvaděčů, do kterých evidentně občas lezou laici.
Potřebuji tip na nějaké snadno opracovatelné plastové desky, které půjdou snadno opracovat na místě běžným nářadím (vrtačka, přímočará pilka a tak podobně), které budou tedy z izolantu, a které budou v pořádku z hlediska požární ochrany - tedy obtížně hořlavé, a když už, tak nebudou produkovat jedovaté spaliny. Tedy, materiál, který půjde snadno koupit, a který vyhoví požadavkům, které jsou na kryty rozvaděčů v prostředí obyčejném kladeny.
Vít Rotrekl:
Kdyz jsem shanel neco podobneho, tak jsem poptaval u firmy Omniplast z Brna. Narezou i na pozadovane rozměry. Delal jsem jen z obycejnyho PVC tloustky 3mm, ale nemel jsem požadavek na bezhalogenove provedeni.
Peter Munka:
No neviem, neviem, teraz som hadzal do pece na pevne palivo male odrezky PVC podlahoviny a horelo to velmi ochotne, navyse kazde PVC generuje pri horeni chlor. Skor navrhujem polyetylen, neobsahuje nic okrem uhlika a vodika. Kdesi mam dosky hrube 5 mm, mechanicky pevne, opracuva sa to dobre, vraj to pochadza zo zrusenych priemyslenych rozvadzacov. Aj zavit sa do toho da rezat, nestrhne sa pri miernom dotiahnuti.
Vojtěch Běhunčík:
Co máte proti plechovým krytům?
Udělá vám je každá zámečnická dílna a můžete je mít i z nerezu ...
Plastové kryty, zejména větších rozměrů, bych nedoporučoval - a polyetylen / PE už vůbec ne ...
Pokud to nebude z uhlíkových vláken, musíte ta plastová dvířka vyztužit (prolisy/profily na zadní straně) ...
Vojtěch Běhunčík:
Pokud trváte na dvířkách z izolantu, je zde osvědčené řešení Promat
dvířka Promat
Z licenční kompozitní hmoty dělá dvířka také Elplast, ale to je tak pro venkovní použití
dvířka Elplast
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana