Jak předělat jedno fázovou přípojku na třífázovou
Petr Novák:
Všem moc (poklona) za vaše odpovědi, abych popsal situaci blíž, přípojka je stará min. 60 let, jde mi o to , že el. měrový rozvaděč je ještě v dřevěné bedně za vraty. Protože si myslím, že za pár let s tím začnou dělat rozvodné závody problémy chtěl jsem umístit rozvaděč zvenku na dům a říkal jsem si , že když už tak předělám i jednofáz. přípojku na třífáz. Většina el. instalace byla předělávána asi před 25 lety systémem co dům dal. Takže to podle toho vypadá. V domě bydlíme takže kompletní rekonstrukce el. instalace je nemyslitelná.
Milan Karvánek:
Vaše úvaha se mi zdá prozíravá, jistě bude možné provést výměnu elektroměrovéh o rozvaděče a umístit ven, rovněž kabelové vedení do domu můžete provést. Záleží na tom kde máte umístěnu HDS (taková malá litinová skříňka s pojistkama), ale i tam by neměl být problém s výměnou kabelu od el.měr. rozvaděče k ní. Samotný svod z vrchního vedení do HDS již opravdu vyžaduje součinost s distributorem kvůli vypnutí.
Nicméně to co jsem výše popsal jsou jen úvahy co by šlo řešit snadno a co hůř. Každopádně platí co napsali kolegové předemnou povolat oprávněnou firmu, která může vstupovat do neměřené části, pokud chcete změnit hlavní jistič, tak žádat o navýšení u RZ. Výměnu kabelů a rozvaděče ale můžete klidně na vlastní náklady provést i v případě, že momentálně změnu hlavního jističe neplánujete. Dělá se to tak třeba kvůli nové fasádě domu atp. aby se v budoucnu nemuselo již nic sekat.
sigut:
ano projekt
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana