Jak výkonný elektrokotel lze připojit na třífázový hlavní jistič 25A?
David Hruda:
Citace: Jan Franěk 02.11.2019, 12:46
A proč se ptáte zde?
To není otázka, nýbrž odpověď. ;)
Václav Třetí:
Citace: Jiří Schwarz 02.11.2019, 10:40
...jistič 25A "vydrží" po omezenou dobu nějaké přetížení...
Dle katalogových údajů většiny výrobců až 35A po dobu 1/2 až 1 hod.
Aleš Slezák:
Tak to jsem mile potěšen. Já očekával, že s 3f 25A jističem budou problémy resp. bude pro elektrokotel nedostatečný, abych současně s ním mohl občas i použít ostatní spotřebiče.
Ještě se zeptám, je potřeba instalaci el. kotle hlásit distributorovi - Čezu? Stačí pouze předem nahlásit rozpojení u elektroměru a poté zase požádat o zaplombování nebo před zaplombováním budou chtít například revizní zprávu?
V domě mám komplet vše nové i po kontrole revizním technikem avšak bez revizní zprávy, neboť mám na domě pro elektroměr starou dřevěno/železno/bakelitivou skříň a nechtěl na to dát revizi, že se mám ozvat, jakmile ji vyměním. Což nechci dělat dříve až přes příští rok spolu se zateplením a fasádou domu.
Jan P:
Nebál bych se. Jistič máme u RD taky 3x25A a i když v zimě kotel topí na 9kW (byť chvilku- ztráty máme 3kW při -15st, ale holt eon chce nějaký minimální výkon topení vůči rezervovanému příkonu), jede dle denní doby vše bez omezení - ind. deska, pračka, myčka ..
Jinak mnou výše zmíněný kotel zapíná topné tyče postupně s časovým odstupem cca. 15vteřin, což asi taky trochu pomůže ...
Vít Rotrekl:
Citace: Aleš Slezák 03.11.2019, 00:18
Tak to jsem mile potěšen. Já očekával, že s 3f 25A jističem budou problémy resp. bude pro elektrokotel nedostatečný, abych současně s ním mohl občas i použít ostatní spotřebiče.
Ještě se zeptám, je potřeba instalaci el. kotle hlásit distributorovi - Čezu? Stačí pouze předem nahlásit rozpojení u elektroměru a poté zase požádat o zaplombování nebo před zaplombováním budou chtít například revizní zprávu?
V domě mám komplet vše nové i po kontrole revizním technikem avšak bez revizní zprávy, neboť mám na domě pro elektroměr starou dřevěno/železno/bakelitivou skříň a nechtěl na to dát revizi, že se mám ozvat, jakmile ji vyměním. Což nechci dělat dříve až přes příští rok spolu se zateplením a fasádou domu.
Instalaci jako takovou samozřejmě distributorovi hlásit nemusít... Do momentu než budete chtít dvojszabu D57d (na přímotopné vytápění). To už pochopitelně bude potřeba řádně zrevidovat, a revizi dodat distributorovi .
Napsal jsem to velmi zjednodušeně, těch kroků co je potřeba udělat je víc.
Na váš příkon kotle 12kW sazbu D57d určitě dostanete, a byl by jste hloupý kdyby jste si o ni nepožádal, protože se dostanete s cenou za kWh (za dodávku energie, cena za distribuci je stejná pro všechny sazby +-) o cca 1/3 až 1/2 níže. A distributorovi už bude celkem jedno jestli ten kotel budete využívat na občasné temperování nebo pojede nonstop.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana