Může být silový kabel v kanalizaci?
Milan Hudec:
Po upřesnění rozsahu akce tazatelem beru zpět své odpovědi řešící řekněme případ domácího svodu dešťovky.
Omlouvám se za svůj zbrklý názor.
Peter Lovacký:
Citace: Marek3335 31.10.2019, 18:36
20 kW je správně
Wow :), s úbytkom do 10% na 500m vám treba tipujem aspoň že CYKY4x16 ;)
Do tej kanalizácie normálne vojdú elektrikári či speleológovia? :D Na to aby za sebou potiahli vyše 400kg to bude celkom pekná partia. (berte to kus jak humor a s nadhľadom :D)
A myslím si, že súhlas vlastníka je len jednou z podmienok realizácie, a i to až po výbere niektorého z bezpečných normových riešení pre uloženie kábla
Miroš Jan:
Jen tak jsem to hodil do SICHRU, a kabel CYKY 5 x 35mm2 ;)
Jinak ale za mne, kabel do kanalizace nikoliv!
Václav Třetí:
Zjistěte si, jaké ochranné pomůcky budou případní pracovníci potřebovat na ochranu zdraví, určitě to nebudou jenom holinky a rukavice. Dýchací přístroj bude třeba s vlastní zásobou vzduchu, protože maska s filtrem je použitelná pouze v prostředí, kde zůstává min. 17% kyslíku ve vzduchu a plyn metan, v kanalizaci se často vyskytující, nelze odfiltrovat.
Pak ještě sehnat dobrovolníky, kteří do toho půjdou a nabídnout jim hodně dobrou odměnu.
Za mě rozhodně ne i s ohledem na bezpečnost jak práce, tak následného používání takového vedení. Myslím si, že bude levnější 500m výkopu a standardní uložení a nebo. jak již zde bylo řečeno už daleko dříve, zřízení samostatné přípojky v místě odběru.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana