Jak na vás působí obchodník s naučenými frázemi?
Tým Elektrika:
R4M: Proč budou i po digitalizaci stále existovat obchodníci
Pro každého, kdo se chce prosadit ať již svým názorem, produktem nebo službou, platí určité obchodní zásady. Ano, píšu "obchodní". S příchodem nových digitálních způsobů se často v rámci propagace nového stylu zapomíná, někdy záměrně zamlžuje skutečnost, že princip obchodu stále zůstává stejný. Pokud jste dobrým odborníkem a chcete být i zdatný obchodník, učte se od těch, kteří to opravdu umí. V této epizodě Pavel Fara popisuje, proč jen tak robot obchodníka nenahradí ...
Zdroj: zde...
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Miroslav Minařík:
Budou obchodní dovednosti jedince důležité i v době digitální?
Digitalizace nám v mnohých případech nabízí různá zjednodušení. Na druhou stranu musíme digitalizaci upravit své chování a některé návyky opustit. Ale pozor! Pouze některé! V dnešním šílenství sociálních sítí a elektronických obchodů se často zcela vypouští základní obchodní dovednosti s tvrzením, že dnes to již není důležité. Ano, konkurentovi to tvrdit můžete, ale ani on nemusí uvěřit každému nesmyslu ...
Zdroj: zde...
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Budou obchodní dovednosti jedince důležité i v době digitální?
Jan Bocek:
Jen začne do telefonu "kokrhat" tak používám červené tlačítko STOP.
Obvykle mám v telefonu desítky hlášek NEBRAT
Je to "daň" moderních technologii, kdy slušnost jde stranou a vítězí agresivita
v obtěžování nevyžadanými telefony a emaily. A někdy i poštou. Jedna známá agentura v BOZP mi stále posílá zálohové faktury na cca 10 KKč, abych si mohl přečíst jejich zprávy.
To je již vrchol drzosti. Možná to někdo i zaplatí....
František Šohajda:
Když mě volá nějaký obchodník, zda bych měl zájem o 10 vagonů černého uhlí a náhodou to zvednu, řeknu mu že to je málo, že jedině koupím od 900 vagonů výšše!!
Chvíli je ticho, pak to ploží!! ;D ;D (dance) (dance)
Pavel Horský:
Před lety jsem si pořídil rozpočtový software od Verlag Dashofer. Platil jsem si subscriptions asi dva roky a pak jsem si řekl "a dost". Aktualizace 2x ročně za cenu á 3000,-Kč (cena produktu 7000,-Kč). Takže si člověk koupí každý rok vlastně skoro nový produkt. Dost vyčůrané a pak mi došlo, že ještě dost zlodějské, protože zrovna v elektru se vlastně nic pořádně neměnilo, nedoplňovalo.
A pak to přišlo......ne ustálé telefonáty, kde se paní na druhé straně naučenými frázemi strašně divila, že už nechci aktualizace za tak skvělý produkt, bez kterého se neobejdu a na kterém stojí celý můj život. Když mi volala asi po páté, už jsem byl dost nepříjemný.
Firma vytváří na své zákazníky neskutečně otravný tlak s přemlouváním další koupě bezcenných aktualizací. A to mi ještě pomalu každý měsíc přistane ve schránce jejich uchvacující nabídka...jedn ou na účetní program, jednou na bezpečnost práce atd. atd. Tyto nabídky chodí v obálce v pěkné formě s přiloženou zálohovou fakturou. Kolika lidem tyto nabídky, které pak končí v koši asi posílají? Kolik to asi stojí peněz? Vrátí se jim vydané peníze.
Ze strany prodejce vše probíhalo v duchu naučených frází, které mi ve spojení s nátlakem strašně vadí. Takový obchodník u mě zpravidla končí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana