Jaký byste doporučili průřez vodiče v závislosti na proudu?
Jiří_Hrubý:
A není úplně nejjednodušší spočítat úbytek při rozběhu, zda bude splněno 7%?
Nikde nevidím délku přívodů.
Tak si tam dejte minimálních 1,5mm2 a to co mohl být výkon kompresoru, bude vytápění kabelu. Jak prosté... Elektrikář co doporučil 2,5 je praktik.
Vít Rotrekl:
Citace: Pavel Kalenda 17.10.2019, 19:30
... jen nevím, jak došel pan elektrikář, který mi doporučil 2,5mm2 konkrétně k tomuto výsledku, mohl mi doporučit i minimálních 1,5mm2....
Léta praxe a zkušeností. Já bych taky navrhnul 5x2,5mm2 bez velkýho přemýšlení. Se zamyšlením bych navrhnul 5x4mm2 + CY 6mm. Protože by nebylo od věci ty kompresory pospojit. Protože nevíme o jaké jde prostředí, protože nevíme jak je provedena ochrana před NDN, protože nevíme kdo to bude obsluhovat, protože nevíme způsob uložení, protože nevíme délku kabelů...
Citace: Pavel Kalenda 17.10.2019, 19:30
moc za doporučení, na SICHR se podívám :) v článku nakonci se píše: "V úvahu nejsou brány Přepočítací součinitele na harmonické proudy ve čtyř a pěti žilových kabelech" - potřebuji počítat s 3F 5 žil, kalkulačka v článku tedy fungovat nebude?
A právě proto existuje instinut projektanta aby navrhnul vhodné řešení za znalostí místních podmínek.
Pavel Kalenda:
Citace: Jiří_Hrubý 17.10.2019, 19:42
A není úplně nejjednodušší spočítat úbytek při rozběhu, zda bude splněno 7%?
Nikde nevidím délku přívodů.
Tak si tam dejte minimálních 1,5mm2 a to co mohl být výkon kompresoru, bude vytápění kabelu. Jak prosté... Elektrikář co doporučil 2,5 je praktik.
délka pod 2 metry. mlohl byste mi prosím přiblížit těch 7%, oč se jedná? vidím prvně :)
čím tedy větší průřez vodiče, tím menší úbytek proudu, méně vyzářeného tepla, je to tak?
(poklona)
Milan Hudec:
Tak u délky 2m bude ta největší položka čas přemýšlení o možném minimu průřezu (dance)
Jan Franěk:
2m?? To si děláte srandu? To je dražší elektřina která byla použita na čtení tohoto dotazu, než cenový rozdíl mezi kabely 1.5mmm a 2.5mmm .
:-\ :-X :-[ ?? :o
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana