Jaký byste doporučili průřez vodiče v závislosti na proudu?

<< < (3/27) > >>

Pavel Horský:
Citace: Pavel Kalenda  17.10.2019, 22:10

délka pod 2 metry......... ..

Od samého začátku jsem tušil, že k něčemu takovému dojde.
A docela mi to při pátku zvedlo náladu  :D :D (dance)

Tomáš Žabka:
Autor bude nějaký recesista.
Pokud vaše zkušenosti s dimenzováním kabelů jsou takové jak popisujete, spojte se s revizním technikem, který bude dělat výchozí revizi na připojení tohoto soustrojí, s ním se domluvte na všech náležitostech (nejen na dimenzování přívodu).

Jinak jak už tu zaznělo, povolené zatížení a uložení řeší
ČSN 33 2000-5-52 ed. 2 - Elektrické instalace nízkého napětí - Část 5-52_ Výběr a stavba elektrických zařízení - Elektrická vedení

Jiří_Hrubý:
Citace: Pavel Kalenda  17.10.2019, 22:10

délka pod 2 metry. mlohl byste mi prosím přiblížit těch 7%,  oč se jedná? vidím prvně  :)

čím tedy větší průřez vodiče, tím menší úbytek proudu, méně vyzářeného tepla, je to tak?

Na dvou metrech kabelu to stejně nevyřešíte.
Nastudujte si něco o spouštění a provozu motorů, tam se dozvíte, proč se řeší úbytek napětí při spouštění a běhu.
A jinak kdybyste tam dal rovnou tu dvaapůlku, stálo by to max. stovku navíc a kompresory už funěly.  :)

Václav Třetí:
Jedná-li se o dva metry, tak nevím co chcete ušetřit.

Že vás huba nebolí, ptát se na takovou blbost. Za prvé - úspora by byla v řádu desetikorun a za druhé - minimální standardní průřez kabelu k zásuvce 16A/400V je 5x2,5.

A dva dny se tady buší zbytečně do klávesnice. Není vám líto toho času? Ten také něco stojí. Místo toho jste si mohl nastudovat něco z norem o motorech a jejich spouštění.

Velký Bobeš:
Citace: Pavel Kalenda  17.10.2019, 11:58

Zapojuji 2 parametrově identické pístové kompresory: P1=2,2kW, P2=2,2kW, U=400V. dopočítal jsem odběr proudu na 5,5A pro každý kompresor, dohromady pro oba tedy cca 11A. byl mi doporučen jistič 3/16/C, rozvodnice se dvěma zásuvkami pětikolík 400V/16A, kabel k rozvodnici 5Cx2,5. Není 2,5mm2 zbytečně moc?

Pokud z nějakého důvodu mám jištění C16/3, pak už mě nezajímá, že výpočtový proud je mnohem nižší, ale musím dát takový průřez, aby ho daný jistič chránil proti přetížení.  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana