Podle jaké ČSN revidovat dopravníkovou linku?
Žvak Petr:
Citace: Martin Kurka 22.10.2019, 14:32
Obecný revizní technik elektro má pro tuto práci nedostatečnou kvalifikaci.
Podle mě si firmy, zabývající se dovozem zahraničních strojů i celých linek své techniky (i externí ) sami školí, výrobci zase své lidi posílají k zákazníkům. Je to pro ně i finančně zajímavé - provádět pravidelně tyto zkoušky.
V tomto případě se jedná pouze o SZ uvedené na obrázku - jednoduchý dopravník.
Již od prvního pohledu tam měřit skoro nic nejde.
Legislativu mají ošetřenou a zkušební technik, se brzy vrátí po úrazu (při sportu)zpět.
Pane Kurka,
V podstatě jste tady ale nastínil jednu základní věc, která se mnohým RT může hodit.
A to, že i když mají §9 a i několik desítek let praxe, nemusí to stačit na provedení kvalitní
zkoušky na SZ.
Většinu Vašich připomínek mám vytištěné a založené. ;)
Jan Bocek:
Citace: Žvak Petr 23.10.2019, 14:24
V podstatě jste tady ale nastínil jednu základní věc, která se mnohým RT může hodit.
A to, že i když mají §9 a i několik desítek let praxe, nemusí to stačit na provedení kvalitní
zkoušky na SZ.
RT ve své praxi nemusí léta přijít do styku s problematikou strojních zařízení. Anebo i technických zařízení. Je mu zcela cizí NV 378, NV 176, NV 118 a EN 60204 a celá řada EN pro BSZ. Prostě je to rázovitý segment se svými pravidly....a nejde jen o kvalitní zkoušku na SZ, ale o celou legalizaci při uvedené do provozu podle zákona.
Miroš Jan:
Tak problematikou SZ, se zabývám několik let, a tato práce mě baví čím dál tím víc. Prostě je to paráda. :)
Mám ale svoje hranice, které již asi nepřekročím.
Například jsem zkoušel programování řídících PLC, výsledek 0. Asi jsem na to už starej. :(
Jinak ale vše ostatní paráda.
Od prvního nástřelu SZ, přes stanovení rizik, elektrokonstru kci PD, výrobu rozvaděče, programování bezpečnostního PLC, (to zatím s pomocí kolegů), následná montáž, oživení, provedení všech zkoušek a atestů, vypracování návodu, prostě super.
Navíc je to SZ pokaždé jiné.
Někdy je to zdlouhavý proces, obzvlášť když vyrábíme, (nebo konstruujeme něco, co ještě nikdo před námi nikdy nevyrobil).
Ten pocit když to SZ ožije, a poslouchá přesně tak jak má, prostě extáze. (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana